Politerno > Україна і світ > Україна отримає від Франції легкі танки AMX-10 RC

Україна отримає від Франції легкі танки AMX-10 RC

  • 4 Січня, 2023
  • 683 Переглядів
  • 0

Президент Франції Еманнуель Макрон пообіцяв, що у рамках нового пакету військової допомоги Україна отримає від його країни «колісні танки» AMX-10RC.

Про це повідомляє BFMTV.

У повідомленні йдеться, що Еммануель Макрон бажає збільшити обсяги військової допомоги, яку вже надав Києву.

“Це вперше танки західного зразка надійшли до Збройних сил України”, – зазначили у виданні, підсумовуючи розмову двох лідерів, яка тривала понад годину.

Кількість танків та терміни доставки не уточнювалися.

Пізніше, розмову з французьким лідером підтвердив у своєму Telegram президент України Володимир Зеленський.

«Провів тривалу і детальну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном щодо поточної ситуації. Подякував за рішення передати Україні легкі танки та Bastion, а також за активізацію роботи з партнерами у цьому ж напрямку. Погодили подальшу співпрацю щодо суттєвого посилення нашої ППО та інших оборонних спроможностей. Також домовилися працювати над реалізацією формули миру», – написав український президент.

«Дякую, друже! Твоє лідерство прискорює нашу перемогу», – додав Зеленський.

У жовтні ЗМІ повідомляли, що Україні планують передати бойову модель, на яку може бути встановлений 12,7-мм кулемет. Bastion – 12,5-тонна 10-місна броньована машина, яка виготовляється виключно на експорт. Її переважно продають країнам Африки.

AMX-10 RC – це бойова броньована машина виробництва французької компанії GIAT, призначена для ведення розвідки. Вона перебуває на озброєнні французьких сил із 1981 року. Станом на 2021 рік у французькій армії було понад 240 таких машин; з 2021 року їх поступово замінюють на бойові розвідувальні машини Jaguar.

AMX-10 RC оснащена 105-мм гарматою, кулеметом калібру 7,62 мм і двома димовими гранатометами з електроприводом з кожного боку башти. Боєкомплект становить 38 пострілів 105 мм, 4000 боєприпасів калібру 7,62 мм і 16 димових гранат.

Французьку ББМ часто називають "колісним танком", оскільки вона здатна боротись із бронетехнікою. 

Нагадаємо, встановлено 4-х російських військових, яких влітку в Ірані навчали керувати дронами-камікадзе Shahed.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE