Politerno > Україна і світ > Україна отримає від США новий пакет допомоги, який включатиме 50 БМП Bradley – ФРН передасть батарею ППО “Patriot”

Україна отримає від США новий пакет допомоги, який включатиме 50 БМП Bradley – ФРН передасть батарею ППО “Patriot”

  • 5 Січня, 2023
  • 451 Переглядів
  • 0

Новий пакет американської зброї для України вартістю у приблизно $2,8 млрд. включатиме близько 50 бойових машин Bradley, а Німеччина поставить Україні додаткову батарею систем ППО Patriot.

Як повідомляє “Європейська правда”, Reuters із посиланням на двох американських чиновників написало, що останній пакет безпекової допомоги для України буде представлений у п’ятницю.

За словами одного з посадовців, близько 800 мільйонів доларів із загальної суми пакету у 2,8 мільярда доларів надійшло з програми “Іноземне військове фінансування” для допомоги Україні у закупівлі озброєнь.

Решта коштів надійшла з президентських повноважень щодо озброєнь для України, яке дозволяє Сполученим Штатам швидко передавати оборонні товари, такі як “Хаммери”, вантажівки та боєприпаси зі своїх запасів без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

БМП Bradley з середини 1980-х років використовується армією США як основний транспортний засіб для перевезення військ на полі бою. Американська армія має тисячі одиниць цих бойових машин.

Німеччина слідом за Сполученими Штатами поставить Україні додаткову батарею системи протиракетної оборони Patriot.

Про це йдеться в заяві Білого дому за підсумками телефонної розмови президента США Джо Байдена і канцлера Німеччини Олафа Шольца, пише “Європейська правда”.

"На тлі триваючих ракетних і безпілотних атак Росії на критично важливу інфраструктуру України президент Байден і канцлер Шольц підтвердили свій намір і далі підтримувати нагальні потреби України в засобах протиповітряної оборони. Наприкінці грудня Сполучені Штати оголосили про передачу Україні батареї зенітних ракетних комплексів "Patriot". Німеччина долучиться до Сполучених Штатів у постачанні додаткової батареї ППО "Patriot" в Україну", - йдеться в заяві.

Байден і Шольц висловили вдячність за військову підтримку, що її надають Україні інші союзники та партнери, схвалили координаційні зусилля Контактної групи з питань оборони України, що тривають, і привітали додаткові пожертви систем ППО та бойових машин.

Як повідомлялося, наприкінці грудня Палата представників слідом за Сенатом США затвердила законопроєкт про витрати на суму 1,7 трильйона доларів, що фінансує федеральні агентства до вересня і надає більшу допомогу Україні.

Нагадаємо, російський “Адмірал Горшков”, озброєний гіперзвуковими ракетами “Циркон”, відправився в Атлантичний океан. Заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Медведєв заявив, що судно йде до берегів країн НАТО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE