Politerno > Україна і світ > Пошкоджені 2 заклади освіти, 8 будинків та гаражі: в РФ назвали удар по Краматорську “операцией возмездия” за Макіївку. ФОТО

Пошкоджені 2 заклади освіти, 8 будинків та гаражі: в РФ назвали удар по Краматорську “операцией возмездия” за Макіївку. ФОТО

  • 8 Січня, 2023
  • 532 Переглядів
  • 0

Вночі з 7 на 8 січня росіяни завдали 7 ракетних ударів по Краматорську, пошкоджено освітні заклади, житлові будинки та гаражі. Міністерство оборони РФ заявило, що удар по Краматорську був нібито “помстою” за удар ЗСУ по Макіївці.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пропагандистське видання РИА Новости.

"У відповідь на злочинний удар київського режиму у перші хвилини січня по пункту тимчасової дислокації російських військовослужбовців у населеному пункті Макіївка (ДНР) реалізовано операцію відплати. Протягом доби було розкрито пункти тимчасової дислокації українських військовослужбовців у Краматорську. У гуртожитку №28 перебували понад 700 військових та у гуртожитку №47 - понад 600", - йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони РФ, "внаслідок масованого ракетного удару" нібито було вбито понад 600 українських військових.

Як повідомив голова ВА Краматорська Олександр Гончаренко, пошкоджень зазнали 2 заклади освіти, 8 багатоквартирних будинків та гаражі. Обійшлося без жертв.

Нагадаємо, що атака на місце дислокації мобілізованих окупантів була у новорічну ніч. Міністерство оборони РФ заявило, що кількість загиблих у Макіївці внаслідок удару по місцю дислокації російських військовослужбовців зросла до 89. За неофіційною інформацією, у новорічну ніч завдяки точному удару ЗСУ у Макіївці вдалося ліквідувати близько 400 мобілізованих росіян, ще близько 300 загарбників дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Зазначалося, що російські солдати дислокувалися в будівлі місцевого професійно-технічного училища №19.

Нагадаємо, вночі на 8 січня росіяни обстріляли Херсон забороненими запалювальними боєприпасами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE