Politerno > Україна і світ > Трагедія в Броварах: стало відомо, хто був на борту гелікоптера, скільки загиблих та які версії причин катастрофи

Трагедія в Броварах: стало відомо, хто був на борту гелікоптера, скільки загиблих та які версії причин катастрофи

  • 18 Січня, 2023
  • 771 Переглядів
  • 0

Під час падіння гелікоптера у Броварах загинули троє осіб з керівництва МВС, троє пілотів від ДСНС, та 3 осіб – з числа помічників та охорони міністра.

“15 людей загинуло (за даними поліції на 12:30 в авіакатастрофі гелікоптера загинули 16 людей, з них 3 дітей – ред.), серед яких Денис Монастирський, Євгеній Єнін, Юрій Лубкович. Загинув наш єкіпаж: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов. Обірвалося життя трьох дітей”, – зазначив голова ДСНС Сергій Крук у Facebook.

Співрозмовники УП у поліції уточнили, що інші 3 жертви серед пасажирів гелікоптера – це помічники та охорона міністра.

Заступник глави МВС Богдан Драп’ятий у Facebook назвав прізвища двох загиблих – це Тетяна Шутяк (помічник Монастирського – ред.) і Михайло Павлушко (керівник охорони міністра внутрішніх справ – ред.). 

За даними джерел УП, ще один загиблий Микола Анацький – фотограф.

За інформацією рятувальників станом на 14.00 в авіакатастрофі гелікоптера Державної служби з надзвичайних ситуацій у Броварах загинули 17 людей, четверо з них – діти.

Інформація, яку надають рятувальники, поліція та місцева влада, продовжує різнитися. 

Станом на 14 годину виявлено 17 загиблих осіб, з них 4 дитини та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).

Станом на 12.30 поліція повідомляла про 16 загиблих, троє з яких - діти.

"Наразі, за тією інформацією, яка є уточненою на цей момент, 16 загиблих осіб внаслідок цієї авіатрощі. Троє загиблих – діти. Крім того 25 осіб перебувають у медзакладах, їм надається кваліфікована допомога, 10 травмованих із них – дітки. Декілька осіб – у тяжкому стані в реанімації", - зазначила речниця Нацполіції Мар’яна Рева в ефірі національного телемарафону.

Наразі на місці трагедії продовжують працювати слідчі НПУ, СБУ і ДБР. Поліція робить подомовий обхід, опитуючи свідків. Правоохоронці просять тих, хто бачив проліт вертольота ДСНС, звернутись до них та надати свідчення.

Служба безпеки розпочала провадження через падіння гелікоптера у Броварах, серед основних версій - порушення правил польоту, технічна несправність і умисні дії. 

Наразі розглядаються декілька версій трагедії, серед яких:

▪️ порушення правил польоту;
▪️ технічна несправність гелікоптера;
▪️ умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Наразі співробітники СБУ проводять комплекс слідчо-оперативних заходів, щоб встановити всі причинно-наслідкові зв’язки і деталі трагедії.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що про план мирного врегулювання війни Росії проти України президента Володимира Зеленського “не може бути й мови”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE