Politerno > Україна і світ > Європарламент звернувся до Німеччини з офіційним закликом передати Україні танки Leopard 2

Європарламент звернувся до Німеччини з офіційним закликом передати Україні танки Leopard 2

  • 18 Січня, 2023
  • 369 Переглядів
  • 0

Європарламент офіційно закликав Німеччину відправити ЗСУ Leopard 2 у щорічному звіті щодо реалізації спільної політики безпеки й оборони, який підтримала більша частина євродепутатів. Це відбулося після того, як президентка Європейського парламенту Роберта Метсола підтримала надання танків Україні.

Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Як зазначається, документ схвалили 459 членів органу, 93 проголосували "проти", а ще 85 утрималися. 

"Депутати закликають негайно розгорнути сучасну зброю та протиповітряну оборону наступного покоління, спонукаючи німецького канцлера Олафа Шольца без будь-яких подальших зволікань доставити основні бойові танки Leopard 2 в Україну", – йдеться в заяві.

Члени ЄП наголосили, що Україна захищає свою територіальну цілісність і потребує негайної військової допомоги, у тому числі важких озброєнь, щоб перемогти у війні з російськими окупантами.

Крім того, у щорічній доповіді про спільну зовнішню й безпекову політику європейські депутати погодилися, що країни-члени мають збільшити та пришвидшити військову, політичну й гуманітарну підтримку нашої держави, а також зміцнити власну оборону для протистояння загрозам європейській безпеці з боку РФ. "За" цей документ проголосували 407 представників Європарламенту, "проти" – 92, а утрималися – 142.

"За реакцією ЄС на російську агресивну війну проти України уважно спостерігають автократії в усьому світі. І це сильно вплине на їхню поведінку на міжнародній арені", – зауважили депутати.

Як повідомлялося, Польща має намір передати Україні 14 танків Leopard, мета – сформувати у ЗСУ хоча б одну нову бронетанкову бригаду.

Нагадаємо, США скерують $125 млн на електричні компоненти та інші матеріали, які допоможуть усувати наслідки російських ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE