Politerno > Україна і світ > За “моделлю” “Нафтогазу”: Банкова виводить “Енергоатом” з-під контролю держави, – Кучеренко

За “моделлю” “Нафтогазу”: Банкова виводить “Енергоатом” з-під контролю держави, – Кучеренко

  • 7 Лютого, 2023
  • 733 Переглядів
  • 0

За допомогою голосів колишніх депутатів ОПЗЖ Офіс президента, за “моделлю” Нафтогазу, виводить Енергоатом з-під контролю держави.

Про це повідомив народний депутат від “Батьківщини” Олексій Кучеренко на своїй сторінці у Facebook,

“ВР проголосувала за законопроект 8067 «Про корпоратизацію НАЕК «Енергоатом».

Під час війни в умовах повної невизначеності в секторі енергетики, особливо враховуючи окупацію ЗАЕС, прийняття такого законопроекту на моє глибоке переконання точно суперечить національним інтересам України та її енергобезпеки.

Мета одна – повторити «модель» Нафтогазу, вивести компанію з-під контролю держави через механізм «наглядовоі ради», передачі всього майна атомної енергетики їй на баланс та дозволивши самостійне та безконтрольне залучення коштів під різного роду зобов’язання.

Вчергове «надійне плече» монокоаліціі підставили депутати «ОПЗЖ» – без їх голосів він би не пройшов.

Сподіваюсь – вам всім зрозуміло навіщо їх тримають (вірніше утримують) в ВР і навіщо в якості відволікаючого маневру запускалися істерики стосовно збору підписів «від дунди».

І останнє – законопроект більше шести місяців проштовхував всіма можливими ресурсами заступник керівника ОП Ростислав Шурма.

Як я розумію, саме він разом з групою «колег» є бенефіціаром цієї авантюри.

Його вплив на енергетику країни стає загрозливим:

Нафтогаз, Енергоатом, Оператор ГТС, ГРМ України, Міненерго, НКРЕКП – це зона контролю беж жодних повноважень та жодної відповідальності.

Чітко знаю одне – всі ці «сірі кардинали» завжди призводять до величезних боргів, грандіозних втрат бюджету та сотень томів кримінальних справ.

Які потім нічим не закінчується в той час, коли «бенефіціари» з величезними грошима спостерігають за процесом з інших країн.

На жаль – все це ми бачили раніше і продовжуємо бачити зараз.

І ведуть всі сліди як завжди до одного будинку – ОП на Банковій на жаль”, – зазначив Кучеренко.

Законопроєкт відмовилися підтримати фракції “Батьківщина”, “Європейська солідарність” та “Голос”.

Нагадаємо, за даними Британської розвідки, малоймовірно, що протягом найближчих тижнів Росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE