Politerno > Україна і світ > Зеленський прибув у Брюссель, де виступить в Європарламенті і візьме участь у саміті ЄС

Зеленський прибув у Брюссель, де виступить в Європарламенті і візьме участь у саміті ЄС

  • 9 Лютого, 2023
  • 379 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський у компанії президента Франції Еммануеля Макрона прибув до Брюсселя.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Фото зустрічі президентів України і Франції у своєму Twitter опублікувала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. 

“Ласкаво просимо до Брюсселя, дорогий Володимире Зеленський. Серце європейської родини, до якої належить Україна. Ми підтримуватимемо Україну на кожному кроці до нашого Союзу”, – написала глава Єврокомісії.

Зеленський та Макрон прибули разом до Брюсселя з парижа, де напередодні у них була спільна вечеря разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. 

Очікується, що в Брюсселі Зеленський візьме участь у саміті лідерів ЄС та виступить у Європейському парламенті. Останнє підтвердила глава Європарламенту Роберта Метсола. 

“Історичний день для Європи. З гордістю повідомляю, що президент України Володимир Зеленський відвідає Європейський парламент сьогодні вранці. Щоб звернутися до народів Європи з Будинку європейської демократії”, – написала вона у Twitter.

Напередодні Володимир Зеленський також здійснив неоголошений візит у Лондон, де виступив у Вестмінстері, зустрівся з прем’єр-міністром ріші Сунаком та королем Чарльзом ІІІ і відвідав українських військових на тренуваннях.

Як повідомлялося, Зеленський під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у середу ввечері підтвердив запит України на важке озброєння та винищувачі.

Нагадаємо, міністерство юстиції США висунуло звинувачення проти російського бізнесмена Володимира Воронченка, друга та ділового партнера наближеного до президента РФ Володимира Путіна мільярдера Віктора Вексельберга.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE