Politerno > Україна і світ > ОК “Південь” покарає винних за жорстке затримання одесита посеред вулиці. ВІДЕО

ОК “Південь” покарає винних за жорстке затримання одесита посеред вулиці. ВІДЕО

  • 14 Лютого, 2023
  • 452 Переглядів
  • 0

Військова служба правопорядку розслідує факт перевищення повноважень працівниками військкомату, які в центрі Одеси жорстко затримали чоловіка, намагаючись силою притягнути його у військкомат.

Про це повідомляє пресслужба ОК “Південь”.

Зранку 14 лютого анонімні Telegram-канали опублікували відео, на якому чоловік лежав на асфальті та відбивався ногами від людей у військовій формі. Вони оточили його та хапали за руки та ноги, намагаючись підняти.

Стверджувалося, що відео зняте в центрі Одеси, неподалік ринку “Привоз”, а чоловіка тягнули у військкомат.

Ввечері пресслужба ОК “Південь” повідомила, що проводиться розслідування за фактом перевищення службових повноважень військовослужбовцями.

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк підтвердила УП, що йдеться про випадок в Одесі.

ВІДЕО ДНЯ

“За фактом конфліктної ситуації, що сталася 14 лютого 2023 року під час роботи групи військовослужбовців одного з ТЦК та СП з оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, в громадському місці, військовою службою правопорядку проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень.

Некоректна поведінка військовослужбовців засуджена командуванням. Керівники обласного і районного ТЦК та СП притягнуті до дисциплінарної відповідальності”, – зазначила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк у коментарі УП.

Відомство повідомило, що з військовими, які залучені до вручення повісток, проводяться “додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів”.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ знищили три склади з боєприпасами росіян, на Донеччині ворог скинув з безпілотника аерозрольні гранати на позиції українських захисників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE