Politerno > Україна і світ > Ми не хочемо підливати масла у вогонь і не хочемо мати жодних вигод від кризи, – глава МЗС Китаю про війну в Україні

Ми не хочемо підливати масла у вогонь і не хочемо мати жодних вигод від кризи, – глава МЗС Китаю про війну в Україні

  • 21 Лютого, 2023
  • 408 Переглядів
  • 0

Голова канцелярії комісії ЦК Комуністичної партії Китаю з закордонних справ Ван Ї заявив, що Пекін не хоче продовження “кризи” в Україні.

Виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, Ван Ї зазначив, що Китай не хоче продовження “кризи” в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми не хочемо підливати масла у вогонь і не хочемо мати жодних вигод від кризи. Ми хочемо сприяти знаходженню миру, ми на стороні миру та діалогу”, – додав він, нагадавши про пропозицію лідера Китаю Сі Цзіньпіна, зроблену вже на другий день після повномасштабного вторгнення, щоб Україна та РФ сіли та обговорили способи врегулювання “кризи”.

Відповідаючи на запитання, він підтвердив актуальність пропозицій, зроблених Сі Цзіньпіном, що територіальна цілісність та принципи Статуту ООН мають дотримуватися, ядерна війна не має розпочатися і не може бути виграна, а атомні електростанції не мають бути під обстрілом, а також хімічна та біологічна зброя не має застосовуватися за жодних обставин.

Ван Ї наголосив, що у Китаю немає жодних підстав відмовлятися від мирного шляху, оскільки “збільшення потужності означає розвиватися мирним шляхом”.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні перебуваючи у Києві заявила, що її країна передає Україні системи ППО на додаток до SAMP/T та підтримує “формулу миру” і зближення Києва з НАТО і ЄС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE