Politerno > Україна і світ > “Слуга” Трухін уклав угоду зі слідством та визнав, що пропонував хабар

“Слуга” Трухін уклав угоду зі слідством та визнав, що пропонував хабар

  • 22 Лютого, 2023
  • 469 Переглядів
  • 0

Нардеп з фракції “Слуга народу” Олександр Трухін пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря поліцейському.

Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду.

“Я хочу повідомити суд і інших учасників судовго засідання, що була надіслана угода про визнання винуватості, яка підписана між мною… та обвинуваченим Трухіним…

Ми дійшли згоди, що дійсно ця угода буде відповідати суспільному інтересу, зважаючи на те, що Трухін як народний депутат за час війни не втік, не вживав якихось антиукраїнських заходів, а навпаки займав проукраїнську позицію. Він багато надавав документів, де він брав часть в яких заходах на міжнародном рівні.”, – повыдомив прокурор.

Трухін і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підписали угоду 17 лютого 2023. За її умовами, депутат зобов’язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень підтримку ЗСУ, зокрема, на проєкт United24 та “Армія дронів”. За словами прокурора, таким чином нардеп, зокрема, підтвердить своє каяття.

Також “слуга” має заплатити штраф – 68 тисяч гривень. Це максимальна сума штрафу за статтею, яку інкримінують Трухіну.

Заставу, яку депутат вносив під час слідства, теж перерахують на ЗСУ – це 49,6 тисячі гривень.

Угоду зі слідством має затвердути суд, якщо він вирішить, що домовленності між депутатом і прокуратурою відповідає інтересам суспільства.

Під час укладання угоди Трухін розповів, за що саме він пропонував хабар – за те, щоб найскоріше залишити місце ДТП. Прокурор наголосив, що ця угода жодним чином не стосується участі “слуги” в самій аварії.

Це, на думку обвинувачення, означає, що злочин Трухіна не був настільки небезпечним, щоб призначати йому більш тяжке покарання, ніж штраф. Також на вибір санкції вплинула наявність у нардепа двох дітей і заохочень від державних органів.

Якщо суд затвердить угоду зі слідством, то після того, як вирок набере чинності, Трухін втратить мандат народного обранця.

Як повідомлялося, 23 серпня 2021 року народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін потрапив у ДТП. За даними ЗМІ, нардеп був напідпитку і спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва. Про це написала низка ЗМІ, але згодом близько 30-ти з них виправили повідомлення про цю аварію, в якій постраждали шестеро осіб.

Через тиждень після ДТП нардеп заявив, що не перебував за кермом, і співпрацював з поліцейськими при оформленні протоколів.

Через майже місяць після резонансної ДТП за участю нардепа з фракції “Слуга народу” Олександра Трухіна, у Держбюро розслідувань так і не взнали, хто був за кермом під час події.

1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участі нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна. На відео з нагрудної камери поліцейського, яке опублікувала "УП", зафіксовано, як Трухін хотів залишити місце ДТП і запевняв правоохоронця, що може вирішити питання з очільником МВС Денисом Монастирським. Згодом він запропонував поліцейському "150 тисяч бонусу", які лежали в автівці, щоби правоохоронці допомогли йому втекти з місця пригоди й оформили як пасажира.

Нагадаємо, 22 лютого президент Володимир Зеленський вніс до парламенту постанову про затвердження рішення РНБО щодо застосування секторальні економічні санкції до фінансових установ Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE