Politerno > Україна і світ > Рада прийняла закон щодо прозорості оборонних закупівель

Рада прийняла закон щодо прозорості оборонних закупівель

  • 24 Лютого, 2023
  • 539 Переглядів
  • 0

Народні депутати підтримали в цілому законопроєкт № 8381 “Про внесення змін до закону “Про оборонні закупівлі” щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях”.

Про це повыдомили нардеп від фракції “Голос” Ярослав Железняк у Telegram та “ЦПК”.

“За” відповідне рішення проголосували 264 народних обранця.

Законопроєкт пропонує обов’язково оприлюднювати в системі Prozorro ціни, за якими оборонні замовники купують товари для військових та інші товари і послуги для забезпечення армії.

Законопроєкт передбачає наступні строки для оприлюднення інформації про закупівлі Міноборони (з дати набуття чинності):

  • протягом 30 днів – має бути створений модуль у Prozorro, який дозволить публікувати інформацію за одиницю продукції, а також підзаконні акти Кабміну, необхідні для реалізації закону;

  • протягом 60 днів після створення модулю у Prozorro  –- там мають бути опубліковані дані про ціни за одиницю продукції з договорів, які укладалися починаючи з 24 лютого 2022 року та були засекречені до цього;

  • протягом 10 днів з моменту укладення договору – буде публікуватися інформація про нові закупівлі з або змінені договори.

В ЦПК пообіцяли проконтролювати оприлюднення ціни з кожного нетаємного контракту.

Раніше ми повідомляли, що народний депутат з фракції “Слуга народу”, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заблокував прийняття законопроєкту №8381 про публічність незбройних закупівель Міноборони. Про це повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Минулого тижня керівник НАЗК Олександр Новіков обіцяв підписати наказ про створення окремого управління, яке займатиметься розбудовою доброчесності у сфері безпеки і оборони.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц обіцяє підтримувати Україну скільки буде необхідно і закликає президента РФ Владіміра Путіна припинити війну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE