Politerno > Україна і світ > Є більш ніж достатньо доказів, що Пригожин є воєнним злочинцем, – генпрокурор США

Є більш ніж достатньо доказів, що Пригожин є воєнним злочинцем, – генпрокурор США

  • 2 Березня, 2023
  • 474 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд на слуханнях у Сенаті заявив, що керівник “ПВК Вагнера” Євгеній Пригожин є воєнним злочинцем і цьому є достатньо доказів. 

Про це повідомляє “Голос Америки“, пише “Європейська правда”.

“Пан Пригожин, який керує цією справою, на мою думку, є воєнним злочинцем”, – сказав Гарланд у середу, 1 березня на слуханнях у Сенаті США.

“Можливо, це не дуже доречно говорити мені як судді до отримання всіх доказів. Але гадаю, що наразі у нас є більш ніж достатньо доказів, щоб я так вважав”, – додав генпрокурор США.

За словами Гарланда, угруповання “Вагнера” відповідальне за напади на українців на Донбасі та за постачання в’язнів із російських тюрем.

“Це просто складно збагнути, що вони там роблять”, – наголосив Гарланд.

На питання сенатора Ліндсі Грема, чи США повинні визнати угруповання “Вагнера” закордонною терористичною організацією, Гарланд відповів, що це питання – в компетенції Держдепу США.

“Я вважаю, що вони (угруповання “Вагнера”) є організацією, яка скоює воєнні злочини, організацією, яка завдає шкоди Сполученим Штатам”, – заявив генпрокурор.

Грем є одним з ініціаторів законопроєкту, що передбачає притягнення до відповідальності російських найманців, і вимагає від Держдепу визнати угруповання “Вагнер” закордонною терористичною організацією. 

Як повідомлялося,, 26 січня управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США оголосило ПВК “Вагнера” транснаціональною злочинною організацією, а також запровадило санкції проти пов’язаних із нею фізичних та юридичних осіб.

6 лютого народні депутати підтримали визнання ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина міжнародною злочинною організацією.

Нагадаємо, домовленості білоруського диктатора Олександра Лукашенка та китайського лідера Сі Цзіньпіна можуть дозволити Кремлю отримати допомогу з Китаю в обхід санкцій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE