Politerno > Україна і світ > ФСБ звинуватила учасника рейду на Брянську область у спробі замаху на олігарха, який фінансував окупантів

ФСБ звинуватила учасника рейду на Брянську область у спробі замаху на олігарха, який фінансував окупантів

  • 6 Березня, 2023
  • 463 Переглядів
  • 0

ФСБ стверджує, що нібито запобігла замаху на прокремлівського олігархаа, який фінансував російських бойовиків, що діють на території українського Донбасу.

Про це повідомило російське пропагандистське видання “РИА Новости” з посиланням на ФСБ.

“Запобігли організованому українськими спецслужбами замаху на життя громадського діяча – голови ради директорів групи компаній “Царьград” Костянтина Малофєєва”, – заявили у ФСБ.

Повідомляється, що за спробою вбивства олігарха нібито стоїть “громадянин Росії Денис Нікітін (Капустін), який проживає на території України та діє під контролем СБУ, а також є одним з організаторів “Русского добровольческого корпуса””.

Пропагандисти нагадують, що ця людина також брала участь “в атаці на села в Брянській області”, під час якої нібито було вбито двох місцевих жителів.

За даними ФСБ, автомобіль Малофєєва планували підірвати за допомогою прикріпленого під транспортним засобом вибухового пристрою, як це було з убивством російської пропагандистки та дочки “ідеолога Путіна” Дар’ї Дугіної. 

Пропагандисти опублікували відео, на якому нібито зафіксовано встановлення вибухового пристрою під машину, а також нібито його знешкодження за допомогою робота. 

Також російська спецслужба заявила, що нібито в серпні 2022 року запобігла організованій Капустіним диверсії – вибуху на об’єкті нафтогазового комплексу на території Волгоградської області. Тоді нібито виконавці – росіяни Кейнер і Ушков – були вбиті.

У Росії проти Капустіна порушена кримінальна справа за статтями “Теракт”, “участь у діяльності терористичної організації” і “незаконний обіг вибухових речовин”.

Telegram-канал ВЧК-ОГПУ, посилаючись на джерела, пише, що це постановка, і навіть називає автора — Олександра Бородая (бойовик “ДНР”, нинішній депутат Держдуми).

Російський мільярдер Костянтин Малофєєв, власник інвестиційного фонду Marshall Capital, одним із перших росіян потрапив у списки санкцій США та Євросоюзу. До групи його впливу входить компанія “Ростелеком” (він є власником акцій), група компаній “Царгород” та телеканал “Царгород ТВ”.

Малофєєв разом із його бізнес-партнером, засновником АФК «Система» Володимиром Євтушенковим перебуває під санкціями США та ЄС. Також нещодавно було вирішено конфіскувати його 5,4 млн доларів і передати їх Україні.

Його колишній співробітник Ігор Стрєлков (Гіркін) займався переговорами самопроголошеного прем’єр-міністра Криму Сергія Аксьонова з керівництвом Росії перед окупацією українського півострова Росією 2014 року, а потім став одним із ватажків бойовиків на сході України.

Колишній консультант Малофєєва Олександр Бородай у 2014 році, за вказівкою з Москви, став першим головою так званої «Донецької народної республіки».

Нагадаємо, під час позачергового засідання Кабміну Семена Кривоноса, який займав посаду голови Державної інспекції архітектури та містобудування України, було призначено директором НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE