Politerno > Україна і світ > Протестувальники у Тбілісі оточили парламент через відмову скасувати закон про “іноагентів”, лунає гімн України

Протестувальники у Тбілісі оточили парламент через відмову скасувати закон про “іноагентів”, лунає гімн України

  • 8 Березня, 2023
  • 592 Переглядів
  • 0

У Тбілісі учасники протесту проти законопроєкту про “іноагентів” вирішили взяти в облогу будівлю парламенту після того, як влада відмовилась виконувати їхні вимоги. Під час мітингу лунав гімн України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Interpressnews.

“Пропонуємо такий крок: мирно і спокійно з обох боків оточити парламент… Зробімо це мирним шляхом. Ми закликаємо поліцію не протистояти мирним протестувальникам”, – оголосив лідер опозиційної партії “Стратегія Агмашенебелі” Гіоргій Вашадзе.

Раніше протестувальники висунули до влади Грузії дві вимоги – скасувати ухвалення закону про “іноагентів” у першому читанні й звільнити всіх понад 70 затриманих за останні два дні протестів – і дали годину на виконання.

Відео на якому звучить гімн України опублікував на своїй сторінці у Facebook грузинський політолог Гела Васадзе.

“А на Руставелі звучить гімн України. Віримо в ЗСУ і слава Україні!”, – написав Васадзе.

“Народ прийшов на Руставелі з масками і пляшечками води, тобто готовим до розгону. Але знаєте, що ніякого розгону сьогодні не буде. Не буде не тому, що сьогодні людей буде більше, набагато більше. Не буде тому що сьогодні вони вже не зважаться ні на які провокації”, – додав він.

Як відомо, у вівторок парламент Грузії несподівано ухвалив у першому читанні закон про “іноагентів”, що подібний до російського законодавства, спрямованого за обмеження західного впливу. Це викликало спонтанні протести та сутички під парламентом, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ, а згодом активно задіяла водомети для розгону мітингу. Затримали понад 60 осіб.

Опозиція після цього пообіцяла перейти до щоденних протестів “до перемоги”. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала протестувальників.

Нагадаємо, “Центр протидії корупції” назвав нового директора НАБУ Семена Кривоноса людиною з нульовим досвідом розслідування корупції та зв’язками із заступником Єрмака. Керівник центру Віталій Шабунін заявив, що заступник глави ОП Олег Татаров точно спробує взяти під контроль нового директора НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE