Politerno > Україна і світ > Шабунін: Татаров точно спробує взяти під контроль нового директора НАБУ

Шабунін: Татаров точно спробує взяти під контроль нового директора НАБУ

  • 8 Березня, 2023
  • 1022 Переглядів
  • 0

“Центр протидії корупції” назвав нового директора НАБУ Семена Кривоноса людиною з нульовим досвідом розслідування корупції та зв’язками із заступником Єрмака.

“Уряд призначив Семена Кривоноса новим директором НАБУ. Тобто призначили людину з нульовим досвідом розслідування корупції та звʼязками із заступником Єрмака”, – наголосили у ЦПК.

“Також Кривонос має зв’язки з колишнім бізнес-партнером Олексія Кулеби Тимуром Ткаченком. В декларації за 2018 рік Ткаченко вказував, що користується квартирою дружини Кривоноса в Києві. В деклараціях Кривоноса вказано, що з 1 січня 2018 року в нього в користуванні перебуває Audi Q5 2012 року випуску, власницею якого є дружина Ткаченка”, – розповіли у ЦПК.

Раніше у матеріалі “Української правди” йшлося про те, Кривонос має зв’язки з ОП і що голова ОП “Андрій Єрмак вже одного разу протягнув фіналіста конкурсу на директора НАБУ Кривоноса на високу посаду”. Тоді Кривонос потрапив на посаду голови ДІАМ, до цього будівництвом і керівництвом у сфері будівництва ніколи не займаючись.

Своєю чергою голова “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін в інтерв’ю “Українській правді” заявив, що новий директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос має бути готовий до тиску з боку Офісу президента.

Шабуніну поставили запитання, чи може заступник голови ОП Олег Татаров, якому приписують “тіньове кураторство” над більшістю українських правоохоронних органів, спробувати взяти під контроль нового директора НАБУ.

“У вас є орган антикорупційний (НАБУ – УП), який ви не контролюєте. І це – єдиний орган з усіх, який в корупційному провадженні може посадити: міністра, народного депутата, суддю… Чи хочете ви нейтралізувати цю загрозу? Відповідь очевидна. Чи спробують під контроль цей орган взяти? Спробують точно”.

Як повідомлялося, 6 березня Кабінет міністрів призначив нового директора Національного антикорупційного бюро. Ним став нинішній очільник Держінспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос.

Нагадаємо, вдень 8 березня в окупованому Енергодарі Запорізької області сталася потужна пожежа, до гасіння якої залучили Росгвардію та військових. Окупанти звинувачують ЗСУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE