Politerno > Україна і світ > ЗМІ показали, як відбувалася атака російського винищувача на дрон США

ЗМІ показали, як відбувалася атака російського винищувача на дрон США

  • 15 Березня, 2023
  • 667 Переглядів
  • 0

У США реконструювали інцидент над Чорним морем, під час якого російський винищувач Су-27 намагався перехопити американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper.

Відео показав телеканал CBS.

 

“У вівторок Пентагон заявив, що російський винищувач врізався у гвинт американського розвідувального безпілотника в міжнародному повітряному просторі, внаслідок чого він упав у Чорне море. Президент Байден був поінформований, а посла Росії викликали до Державного департаменту”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що інцидент трапився на відстані 75 миль на південний захід від окупованого Криму.

Реконструкція події показує, що протягом більше ніж пів години два російських винищувачі 19 разів пролетіли повз БПЛА, викидаючи в повітря пальне і намагаючись ним влучити в безпілотник. Під час останнього проходу російський пілот помилився при зближенні. Су-27 наблизився ззаду і викинув пальне.

Американські чиновника вважають, що метою винищувача було зробити так, щоб БПЛА потрапив у “паливну хмару”, але він пройшов надто близько і зачепив розташований ззаду гвинт безпілотника.

Міністерство оборони США вже працює над розсекреченням візуальної інформації, пов’язаної з інцидентом у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, коли відбулось зіткнення безпілотника MQ-9 та російського Су-27.

Нагадаємо, у мережі з’явився аудіозапис, на якому чоловік із голосом, схожим на голос нардепа від “Слуги народу” Ігоря Негулевського, обговорював, як через Мінекології отримати гроші та виїхати з України. У розмові прозвучали плани “тихенько піти в ліс”, захопивши із собою 200 млн доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE