Politerno > Україна і світ > Згідно із злитими документами ПВК “Вагнер” хотіла купити зброю у Туреччини – WP

Згідно із злитими документами ПВК “Вагнер” хотіла купити зброю у Туреччини – WP

  • 9 Квітня, 2023
  • 499 Переглядів
  • 0

Згідно із злитими у мережу секретними документами Пентагону, американські спецслужби знали про спробу ПВК “Вагнер” купити зброю в країни НАТО Туреччини, а також були добре поінформовані про російські плани щодо війни в Україні.

Про це повідомляє Washington Post.

Згідно зі “злитими” документами, на початку лютого вояки з “Вагнера” “зустрічалися з турецькими представниками для закупівлі зброї та обладнання в Туреччині”, щоб посилити позиції ПВК на війні в Україні та в Малі.

З доповіді незрозуміло, чи знав турецький уряд про це, і чи виявилися переговори успішними. Але “відкриття того, що союзник по НАТО, можливо, допомагав Росії у війні проти України, може виявитися вибухонебезпечним”, пише видання.

Дві інші сторінки з витоку розвідувального досьє розповідають про плани “Вагнера” щодо найму російських ув’язнених для участі в бойових діях в Україні та наголошують на тому, що російські військові стали залежні від ПВК.

“Документи також демонструють те, що давно було зрозуміло, але ніколи публічно це не було сказано вголос: розвідувальне співтовариство США проникло в російську армію та її командування настільки глибоко, що може заздалегідь попередити Україну про напади і надійно оцінити сильні та слабкі сторони російських військ”, – йдеться у матеріалі.

Американська розвідка знала про передачу міністерством оборони Росії плану завдати ударів по позиціях українських військ у двох місцях у конкретний день у лютому.

Їй також заздалегідь було відомо, що військові готували удари по десятку енергетичних об’єктів і такій самій кількості мостів в Україні.

У документах також було і про можливий союз Китаю з Росією.

У NYT вийшов матеріал з посиланням на джерела про те, що США нібито з’ясовують, яким чином міг статися витік таємних документів союзників, що стосуються підготовки сил оборони України до майбутнього контрнаступу – навчання нових бригад та постачання зброї.

Наступного дня з’явилася нова публікація на цю тему – що у Twitter та інших соцмережах почали публікувати фрагменти нової партії документів, нібито з розвідданими США та близьких союзників Штатів.

Нагадаємо, у суботу росіяни продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, зокрема намагаються взяти Бахмут під повний контроль.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE