Politerno > Україна і світ > Помітка “*обнутий”: САП розслідує витік у справі Князєва та вплив на ВККС

Помітка “*обнутий”: САП розслідує витік у справі Князєва та вплив на ВККС

  • 18 Травня, 2023
  • 467 Переглядів
  • 0

САП почала розслідувати витік інформації у справі щодо злочинної групи, причетної до ексглави Верховного Суду Всеволода Князєва, де вони обговорювали кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про це повідомила спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Прокурором САП ініційовано розслідування кримінального провадження за фактом розголошення даних, що становлять таємницю досудового розслідування, у справі стосовно колишнього Голови Верховного Суду та його спільника, викритих на одержанні неправомірної вигоди”, – зазначили у САП.

Поінформований співрозмовник УП в САП підтвердив, що йдеться про опубліковані 17 травня записи щодо кандидатів в члени ВККС. 

У САП повідомляють, що ці матеріали вилучили під час обшуків у кабінеті колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого вважають, за даними УП, організатором злочинної групи, яка намагалась впливати на судову владу в Україні.

За даними слідства, злочинна група обговорювала конкурс щодо членів ВККС, визначала бажаних кандидатів. Буквально ставила “плюси” й “мінуси” на списках з іменами. Зокрема, біля одного із прізвищ написано: “*обнутий”.

Відомості внесуть у ЄРДР 18 травня. Правова кваліфікація – ч.3 ст.387 ККУ (розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування).

Злочин карається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування доручили НАБУ.

Разом з тим, в САП обіцяють поділитися інформацією щодо конкурсу з обрання членів ВККС у відповідь на запит ВРП. Повідомляється, що в САП уже отримали відповідний запит і він перебуває на опрацюванні.

ВККС – це орган, який формує суддівський корпус, відбирає кандидатів на мантію, проводить їхню оцінку. Ця Комісія була розпущена в рамках реформи Зеленського, і зараз вона формується наново. У травні саме мали завершитись співбесіди з тими кандидатами, які дійшли до фіналу. 

18 травня Вища рада правосуддя дала дозвіл на тримання під вартою колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, підозрюваного в хабарництві, задовольнивши клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Нагадаємо, депутат Київради від “Слуги народу” Владислав Трубіцин, якого спіймали на багатомільйонному хабарі, не з’явився 17 травня до антикорупційного суду, тому що вже виїхав з України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE