Politerno > Україна і світ > Третя ОШБ прорвалась на околицях Бахмута, ЗСУ контролюють частину міста і місцями просуваються

Третя ОШБ прорвалась на околицях Бахмута, ЗСУ контролюють частину міста і місцями просуваються

  • 18 Травня, 2023
  • 730 Переглядів
  • 0

3-я окрема штурмова бригада у складі Сухопутних військ ЗСУ повідомила про прорив на західних околицях Бахмута – захисники просунулися на 2000 м в ширину і на 700 м в глибину. 

Про це повідомила 3-я окрема штурмова бригада.

“Третя штурмова провела наступальні дії на західних околицях Бахмута, створивши плацдарм для подальшого контрнаступу.

Ширина смуги прориву склала 2000 м, а глибина – 700 м”, – проінформували в бригаді.

За оцінкою захисників, попередньо, у ворога щонайменше 50 “200-х” та до сотні “300-х”.

Ще 4 росіян потрапили у полоні.

Також ліквідовано резерви окупантів на даному напрямку, зокрема декілька російських складів БК.

Повідомляється, що успішні штурмові дії виконали бійці 1-го штурмового та 1-го механізованого батальйонів.

3-тя штурмова бригада виконує бойові завдання на фронті у складі Тактичної групи “А”.

Це угрупування, основу якого складають бійці Третьої окремої штурмової бригади. Також в ТГр “А” входять інші спецпідрозділи ЗСУ. Командир групи — Андрій Білецький.

Своєю чергою заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram повідомила, що станом на зараз українські війська контролюють південно-західну частину Бахмута і просуваються вперед на окремих ділянках околиць міста.

За її словами, росіяни стягнули в Бахмут більшу частину своїх резервів та значно посилили угруповання. У четвер весь день ворог атакував, але всі атаки відбиті.

На північних околицях міста ворог теж атакував, і теж атаки відбиті. На окремих ділянках є просування українських військ на пів кілометра.

Маляр розповіла також, що в передмісті Бахмута на півдні протягом дня теж ішли запеклі бої. Противник переходив у наступ та намагався повернути втрачені території, але зазнав втрат та не зміг виконати свої задачі. На окремих ділянках українські війська просунулись на один кілометр.

Вона наголосила, що військові задачі оборона Бахмута та передмістя виконує. Наразі Україна виграє час для певних запланованих дій.

Крім того, Маляр повідомила, що командування ОСУВ "Хортиця", в зоні відповідальності якого бахмутський напрямок, тримає ситуацію під контролем.

Нагадаємо, САП почала розслідувати витік інформації у справі щодо злочинної групи, причетної до ексглави Верховного Суду Всеволода Князєва, де вони обговорювали кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE