Politerno > Україна і світ > Президент Південної Кореї у Києві пообіцяв збільшити допомогу Україні

Президент Південної Кореї у Києві пообіцяв збільшити допомогу Україні

  • 15 Липня, 2023
  • 408 Переглядів
  • 0

У 2023 році Республіка Корея збільшить обсяги військової та гуманітарної допомоги Україні.

Про це заявив президент Кореї Юн Сок Йоль на брифінгу після переговорів із президентом Володимиром Зеленським у суботу в Києві, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Минулого року ми надавали і бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим…

У травні я і президент Зеленський домовилися про постачання необхідного обладнання для таких цілей, як, наприклад, гуманітарне розмінування, і ми продовжуємо це робити. Уряд Республіки Корея виділив минулого року 100 млн доларів на підтримку України. Цього року ця підтримка становитиме 150 млн доларів.

Також ми плануємо збільшувати допомогу Україні у відновленні системи освіти. Минулого року… ми вирішили допомогти у відновленні зруйнованих шкіл. Також ми хотіли б надати Україні підтримку для майбутніх поколінь за допомогою стипендії двох президентів”, – зазначив Йоль.

Йоль порівняв ситуацію в Україні з тією, що була в Кореї 70 років тому, коли зазнала незаконного вторгнення Північної Кореї.

Він також наголосив, що Формулу миру потрібно виконати.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа розповів, що побоювався погіршення рішень саміту НАТО через гнівний твіт президента України Володимира Зеленського дорогою до Вільнюса.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE