Politerno > Україна і світ > Спонсор “Слуг народу”, утікач Слюсарєв купив нерухомість у Ніцці з партнеркою, яка веде бізнес в окупованому Криму

Спонсор “Слуг народу”, утікач Слюсарєв купив нерухомість у Ніцці з партнеркою, яка веде бізнес в окупованому Криму

  • 15 Липня, 2023
  • 682 Переглядів
  • 0

Партієць “Слуги народу” Вадим Слюсарєв за лічені дні до повномасштабного вторгнення виїхав до Росії. За декілька місяців він повернувся в Україну, перед тим відвідавши Європу. За час війни Слюсарєв переофоромив на себе бізнес, який належав оточенню колишнього прем’єра Азарова та проросійського політика Мураєва.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

За даними журналістів, він відкрив фірму в Угорщині, зареєстрував компанію у США та придбав нерухомість у Ніцці. Разом із Оленою Польовик, яка веде бізнес в окупованому Криму. 

Французька компанія SCI GOODWIN раніше належала росіянам Світлані і Павлу Поповим. Влітку 2022 р. її власниками стали харків’яни Вадим Слюсарєв і Людмила Польовик. Під час укладання угоди зазначалося, що компанія володіє квадратними метрами у комплексі “CARRE RUBIS” у Ніцці, за адресою: 64 Avenue de la Lanterne. За даними французьких держорганів, фірма кілька років тому придбала там кілька квартир і паркомісць. 

18 лютого 2022 УП повідомляла, що Слюсарєв поїхав до РФ. За даними ЗМІ, на той момент він був членом партії “Слуга народу”. Джерела Bihus.Info повідомили, що після того виїзду Слюсарєв повернувся в Україну у травні 2022-го.

Співрозмовники у “Слузі народу” не змогли повідомити, чи вийшов він з президентської партії.

Голова Харківського обласного осередку “Слуги народу” та давній знайомий Слюсарєва нардеп Сушко заявив, що його осередок не володіє запитуваною інформацією. Хоча саме в цьому регіональному партійному осередку Слюсарєв раніше був членом ради.

Адвокатка Слюсарєва це питання проігнорувала. Замість відповіді на нього Олена Бардіна зазначила, що Слюсарєв не є членом керівного органу партії – політради, куди його обрали, але нибито так і не призначили.

Нардеп Андрій Одарченко, якого вважали одним із протеже Слюсарєва, повідомив, що спілкується зі Слюсарєвим “досить рідко” і не знає, чи припинено його членство в партії “Слуга народу”, пише Bihus.Info.

Про Людмилу Польовик відомо, що у минулому вона була співвласницею двох українських фірм, якими пізніше почав володіти Вадим Слюсарєв. Крім того, у неї є донька Даша, а з її російським мобільним номером пов’язана дівчинка на ім’я Слюсарєва Дарья Вадимівна, за даними злитих російських баз.

“Як виявили Bihus.Info, після окупації Криму росією Польовик відкрила на своїй ділянці в Алушті готель Blumarin. Вона неодноразово фігурувала на відео святкувань дня народження готелю в окупації. Зокрема на відео, викладеному у травні 2022 р”, – йдеться в повідомленні.

За даними журналістів, у 2017 Польовик брала участь у державних закупівлях рф – продавала послуги поселення в готелі Blumarin бюджетній установі рф за рублі. Її підпис на тому контракті збігається з підписом на документах про купівлю французької компанії, який стоїть поруч із підписом Слюсарєва.

“Польовик володіє в РФ трьома фірмами, які платять податки агресору (ООО “Рубикон 2016”, ООО “Авис-Крым”, ООО “Центр медицинской реабилитации”). У державному реєстрі компаній рф “ЕГРЮЛ” Польовик зазначена як громадянка рф. При купівлі французької нерухомості вона вказала українське громадянство”, – додали у Bihus.Info.

За даними ЗМІ, під час повномасштабного вторгнення РФ Слюсарєв оформив на себе харківський завод “Рапід”, який належав оточенню Мураєва-Азарова, і вивіз частину виробничих потужностей заводу в Угорщину. Крім того, під час повномасштабної війни Слюсарєв став учасником нової компанії у штаті Флоріда і вказав адресу своєї реєстрації у хмарочосі на березі океану. У тих же апартаментах “прописались” свіжостворена американська компанія брата нардепа Одарченка і сам брат нардепа.

Довідково: Вадим Слюсарєв – колишній прикордонник. У 2002 році він очолив відділення прикордонного контролю на контрольно-пропускному пункті «Гоптівка», що розташований у Харківській області на кордоні з Росією. Згодом, у 2006 році, він став начальником відділу прикордонного контролю «Дергачі», який об’єднав «Гоптівку» і «Козачу Лопань». Через три роки Слюсарєв пішов на підвищення і отримав посаду начальника відділу внутрішньої безпеки Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Приблизно в ті ж роки Слюсарєв був помічником на громадських засадах народного депутата 5-го і 6-го скликання (у 2006–2012 роках) від Партії регіонів Артема Пшонки – сина колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки, який після Революції гідності втік до Росії. Дописувач сайту «Цензор.нет» називає Слюсарєва другом дитинства Пшонки-молодшого – вони обидва народилися у Краматорську.

Аналізуючи переможців на позачергових парламентських виборах у мажоритарних округах Харкова й області, журналісти виявили, що уповноважені особи, які представляли інтереси кандидатів «Слуги народу», працюють у фірмах Вадима Слюсарєва.​

За даними "Схем" Вадим Слюсарєв мав вплив на кадрову політику на Харківщині – зокрема, на формування частини списку «Слуги народу» в мажоритарних округах на виборах до Верховної Ради. Він має спільні бізнес-зв’язки із низкою обраних від президентської політсили мажоритарників на Харківщині. А також товаришує з іншим представником «Слуги народу» – офіційним керівником штабу партії в регіоні і 28-м номером у списку Павлом Сушком. І це не приховує ні Слюсарєв, ні Сушко, чия дружба тягнеться ще з часів їхньої служби прикордонниками. Причому те, що Слюсарєв допомагав партії, визнавав і сам Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США проголосувала за проєкт оборонного бюджету США на наступний рік з $300 мільйонами Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE