Politerno > Україна і світ > Держави Бенілюксу відправлять Україні бронетранспортери M113 для підсилення контрнаступу

Держави Бенілюксу відправлять Україні бронетранспортери M113 для підсилення контрнаступу

  • 18 Липня, 2023
  • 447 Переглядів
  • 0

Бельгія, Нідерланди та Люксембург найближчим часом планують передати ЗСУ бронетранспортери М113, які необхідні для контрнаступу. Їх кількість не розголошується.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на спільну заяву міністрів оборони 3 країн.

Повідомляється, що бронетранспортери будуть придбані в промисловості й відремонтовані. Разом із технікою Україна також отримає необхідні запасні частини. Кількість БТР і терміни їхнього передання Україні традиційно не розголошуються, але вказується, що це станеться “протягом наступних кількох місяців”.

“Цією безоплатною допомогою ми показуємо, що продовжуємо підтримувати Україну проти російської агресії”, – зазначили у спільній заяві міністри оборони Бельгії Людивін Дедондер, Нідерландів Кайса Оллонгрен та Люксембургу Франсуа Бауш.

“Об’єднуючи наші зусилля, ми реагуємо на прохання Збройних Сил України про подальше розгортання бронетехніки”, – додали міністри.

Довідоково: M113 – це транспортний засіб, який використовується арміями багатьох країн світу для переміщення піхотинців на полі бою з однієї точки в іншу. Ці БТР оснащені дистанційно керованою системою озброєння. Також на машинах можна встановити кулемети.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE