Politerno > Україна і світ > Кандидатам на виліт з “слуги” дали останній шанс, а Торохтій з Болгарією – не Арістов з Мальдівами, – Арахамія

Кандидатам на виліт з “слуги” дали останній шанс, а Торохтій з Болгарією – не Арістов з Мальдівами, – Арахамія

  • 3 Серпня, 2023
  • 461 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що є ще декілька претендентів на виключення з фракції, якщо вони не будуть голосувати за важливі закони та пропускатимуть засідання Ради.

Про це Арахамії розповів в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Їх кілька (кандидатів на виключення з фракції – ред.), ми беремо їх у роботу, даємо останній шанс, показуємо їм результати важливих голосувань. Наприклад, з релігійних питань ми завжди маємо вільне голосування, з таких питань, як Стамбульська конвенція, – теж. А коли є міжнародні зобов’язання, взяті державою, я не бачу коридору для плюралізму думок, ці рішення треба просто виконувати, як обіцяли”, – зазначив Арахамія.

Він підтвердив, що якщо ці народні депутати не проголосують за ключові закони, витягнуть картку, або не прийдуть на засідання ВРУ, їх виключать з фракції.

Також голова фракції повідомив, що за весь час каденції з фракції виключили, або пішли самі 17 осіб.

“Частину цих людей – не через скандали, а тому, що виявилися не готовими брати на себе політичну відповідальність за виконання обіцянок, які давали на виборах. Це від початкового чисельного складу фракції – 6,75%”, – підкреслив Арахамія.

Окрім того Арахамія вважає, що відпочинок народного депутата Богдана Торохтія у Болгарії не можна порівнювати з вояжем Юрія Арістова на Мальдівські острови, тому й не було застосовано ніяких каральних заходів до народного обранця.

"Тоді йому (Торохтію) було виписано відпустку (до Болгарії – ред.), на той час ще можна було так робити, і він поїхав за дитиною. Я тут не хотів би особливо вдаватися до деталей, але там були судові процеси навколо дитини, і він її супроводжував", - додав Арахамія.

За його словами, "це не Арістов із Мальдівами". Голова фракції підкреслив, що в ситуації з Арістовим, як тільки інформацію верифікували, рішення було прийнято миттєво.

У той же час, твердить Арахамія, щодо Торохтія був тиск.

"Але я розібрався. Так, це провина, але не так його, як його дружини, яка не є членом фракції. І, зрештою, Торохтій все одно понесе за це політичну відповідальність, якщо захоче ще раз кудись балотуватися", - підкреслив голова фракції.

Нагадаємо, Кремль, ймовірно, зберіг схему фінансування “ПВК Вагнер”, про що свідчать укладені компаніями Пригожина за місяць після так званого заколоту держконтракти на щонайменше 2 млрд рублів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE