Politerno > Тернопільщина > Апеляційна палата ВАКС залишила Головка при посаді

Апеляційна палата ВАКС залишила Головка при посаді

  • 7 Серпня, 2023
  • 1939 Переглядів
  • 0

Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянули апеляційну скаргу прокурора Антикорупційної прокуратури. Голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка не відсторонили від посади. Про це розповів Суспільному один з адвокатів підозрюваного, Костянтин Глоба.

“Апеляційна палата залишила в силі рішення першої інстанції. Відповідно Михайла Головка не відсторонили від посади. Прокурор в судовому засіданні на запитання суддів по конкретних доказах, які дозволять суду прийняти протилежне рішення, відсторонення Михайла Головка, не привів жодного доказу, а навпаки визнав той факт, що не зібрані органи досудового розслідування жодного доказу, які б дозволили відсторонити Михайла Головка від посади. Це прямий текст прокурора в судовому засіданні”, – каже Костянтин Глоба.

Речниця САП Ольга Постолюк телефоном повідомила, що рішення Апеляційної палати є остаточним, тому коментувати його не будуть.

6 липня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Про це повідомили тоді на сторінці САП у соцмережі.

Розглядали цю справу 13 та 17 липня. 17 липня суд ухвалив рішення не задовольняти клопотання прокурора про відсторонення голови Тернопільської обласної ради. Після цього прокурори подали скаргу на це рішення.

Михайло Головко перебуває у відпустці з 12 липня по 24 серпня. Його обов’язки виконує перший заступник.

Прокурор антикорупційної прокуратури Артем Стельмах розповів Суспільному, що Михайла Головка та двох заступників голови обласної адміністрації підозрюють у вимаганні понад 2 мільйонів гривень у підприємця. Попередня кваліфікація – частина 4 статті 368 Кримінального кодексу. Це вимагання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 26 червня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської ОВА на отриманні хабара.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE