Politerno > Україна і світ > Десятки російських олігархів, компанії яких обслуговують ВПК РФ, досі володіють активами в Україні, – ЦПК. Інфографіка

Десятки російських олігархів, компанії яких обслуговують ВПК РФ, досі володіють активами в Україні, – ЦПК. Інфографіка

  • 14 Серпня, 2023
  • 344 Переглядів
  • 0

Російський олігарх Михайло Фрідман та його оточення володіють низкою активів, навіть після втрати “Альфа-Банку”.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

“Півтора року від початку повномасштабного вторгнення, а десятки російських олігархів прямо чи опосередковано досі володіють активами в Україні. І не просто олігархів. Їхні компанії паралельно обслуговують роботу військово-промислового комплексу агресора”, – цитує Центр проєкт Trap Aggressor.

Зазначається, що Михайло Фрідман та його оточення навіть після втрати “Альфа-банку” володіють цілою низкою активів.

“Центр Протидії Корупції та Автомайдан ще у травні звертались до Мін’юсту щодо конфіскації активів компаній, які пов’язані з російським олігархом Фрідманом. Сподіваємось, що Фрідмана і ко все ж дотиснуть. Тим більше інструмент, розроблений в тому числі ЦПК та Автомайданом, є. Він робочий і його ефективність вже відчули на собі інші російські олігархи типу Дерипаски”, – підсумували у ЦПК.

Днями стало відомо, що Управління з контролю над іноземними активами Міністерства фінансів США внесло російських мільярдерів Михайла Фрідмана і Петра Авена до санкційного списку. 

Нагадаємо, Колишнього першого заступника керівника Центру спеціальних операцій “А” СБУ Валерія Шайтанова суд визнав винним у державній зраді, закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Його засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE