Politerno > Україна і світ > Україна виступатиме на Олімпіаді навіть за участі спортсменів РФ під нейтральним прапором, – Гутцайт

Україна виступатиме на Олімпіаді навіть за участі спортсменів РФ під нейтральним прапором, – Гутцайт

  • 14 Серпня, 2023
  • 334 Переглядів
  • 0

Україна братиме участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного літа, навіть якщо там будуть спортсмени з Росії та Білорусі під нейтральним прапором.

Про це повідомив голова Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт в інтерв’ю Kyodo News.  

Раніше Україна думала над відмовою від участі, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять змагатися навіть під нейтральним прапором.

У січні Міжнародний олімпійський комітет заявив, що розгляне можливість дозволити російським і білоруським спортсменам повернутися до міжнародних змагань за певних умов, у тому числі виступати як нейтральні спортсмени.

Втім Гутцайт заявив, що Україна готова брати участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного літа, навіть якщо там будуть спортсмени з Росії та Білорусі під нейтральним прапором.

“Ми не звертаємо уваги на цих спортсменів, тому що для нас взагалі незрозуміло, хто ці спортсмени, тому що (вони) під нейтральним прапором”, – йдеться у повідомлленні.

“Нашим спортсменам потрібно бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на відкритті, наші спортсмени представлятимуть нашу державу, щоб усі у світі бачили, що Україна є, була і буде”.

“Якщо Російська федерація і Білоруська федерація будуть виступати під своїм прапором – ми не будемо брати участь у цій Олімпіаді”.

Гутцайт додав, що з початку війни в лютому минулого року вже загинуло 340 українських спортсменів і тренерів, а 343 спортивні об’єкти були частково або повністю зруйновані.

“Наші спортсмени не можуть готуватися спокійно. Важко психологічно. Немає такого спортсмена, у якого б не загинув колега, або друзі, або родичі, або батьки, або члени команди”, – додав Гутцайт.

Раніше Гутцайт вже повідомляв, що Україна розглядає можливість участі українських спортсменів у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпіади 2024 року в Парижі, навіть якщо в них братимуть участь росіяни та білоруси під нейтральним прапором.

Нагадаємо, окупанти в ніч проти понеділка атакували Одещину ракетами “Калібр” та дронами-камікадзе Shahed-136, внаслідок чого загорівся і був вщент знищений гіпермаркет Fozzy. У магазині “згоріло все”, загиблих немає. Сума завданої шкоди, попередньо, сягає сотень мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE