Politerno > Україна і світ > Железняк і ЦПК заявили, що Резніков бреше щодо розслідування про “зимові” куртки для ЗСУ

Железняк і ЦПК заявили, що Резніков бреше щодо розслідування про “зимові” куртки для ЗСУ

  • 21 Серпня, 2023
  • 613 Переглядів
  • 0

Народного депутата Ярослава Железняка обурили слова міністра оборони Олексія Резнікова, нібито розслідування щодо зимових курток для ЗСУ не відповідає дійсності і опубліковані у ЗМІ інвойси – “це вигадка”. Нардеп вважає, що міністр бреше і на днях це розслідування обговорять на засіданні комітету Ради. 

Про це заявив нардеп та глава ТСК з розслідування економічних злочинів Ярослав Железняк.

“Ще одна історія де нуль адекватної реакції: Юрій Ніколов опублікував ганебну схему, як вкрали гроші на військову форму. Там все очевидно. І ще інвойси доклав…

Я дуже гарно знаю деталі по кейсу, на жаль, так сталося, що це виплило під час дослідження корупції на одній з регіональних митниць. І впевнений в тому, що пан Ніколов не помилився. І все це правда, в тому числі інвойси. Та там і не тільки вони є, щоб побачити проблему з закупівлею форми.

Але ще раз – очікував на адекватну реакцію (Міноборони – ред.). Її не побачив”, – зазначив Железняк.

Нардеп повідомив, що 23 серпня о 10.00 відбудеться засідання Комітету з питань антикорупційної політики щодо цього питання: “Там ще продемонструємо ряд питань, які думаю поставлять всі крапки над “і”. І точно не в сторону тих, хто відповідав за закупівлю”.

Нардеп додав, що сподівався на адекватну відповідь Міноборони, але замість цього почув, що з формою все гаразд і журналісти все вигадали, натякаючи на слова міністра оборони Олексія Резнікова, який заявив, що інформація у розслідуванні щодо закупівлі одягу для військових не відповідає дійсності.

“У нас є офіційне підтвердження Командування сил логістики про отримання ними зимового одягу. Ми попросили бійців, які отримали ці куртки, передати їх і ми скоро їх покажемо. Саме з цієї партії. Зимові куртки.

Депутати різних партій, зокрема й опозиційних, все ретельно вивчили і сказали: “У нас питань немає, все зрозуміло”. Він (журналіст – ред.) якийсь там інвойс показав – це вигадка. Я не знаю, де він це взяв”, – підкресли Железняк.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін також обурився словами Резнікова. Шабунін вважає, що той бреше: “Це пише міністр, який спочатку брехав про яйцекілограми. Тепер бреше про фейковість документів, які доводять крадіжку на куртках”.

Нагадаємо, СБУ арештувала на Полтавщині майно генерал-полковника та чиновника Міністерства промисловості та торгівлі РФ Валерія Капашина загальною вартістю понад 1 мільярд гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE