Politerno > Україна і світ > Дронами атаковано два аеродроми РФ, знищено два Ту-22

Дронами атаковано два аеродроми РФ, знищено два Ту-22

  • 22 Серпня, 2023
  • 376 Переглядів
  • 0

Британська розвідка припустила, що атака дронів по аеродрому у Сольцях Новгородської області, де був знищений бомбардувальник Ту-22М3, могла здійснюватись з території Росії.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Як стверджує відомство, “малоймовірно, що коптерні БПЛА мають достатню дальність польоту”, щоб досягти об’єкта у Сольцях з-за меж РФ.

“Це щонайменше третя успішна атака на аеродроми далекої дії, що знову ставить під сумнів здатність Росії захищати стратегічні об’єкти в глибині країни”, – йдеться у повідомленні.

В огляді також нагадують, що Росія часто використовувала бомбардувальники Ту-22М3, щоб запускати неточні важкі протикорабельні ракети Х-22 по Україні, а також проводила інтенсивне бомбардування Маріуполя некерованими бомбами.

Своєю чергою, джерело УП у розвідці повідомило, що внаслідок атак по аеродромах “Сольці” та “Шайковка” були повністю знищені два стратегічних бомбардувальники Ту-22М3, ще два літаки пошкоджені. Джереоло підтвердило, що аеродроми атаковані квадрокоптерами з території РФ.

“Два бомбардувальники Ту-22М3 повністю знищено, ще два літаки незначно пошкоджені”, – зазначило джерело УП.

Нагадаємо, посольство США у Білорусі у понеділок опублікувало попередження для американців у зв’язку із закриттям двох із шести пунктів пропуску на білорусько-литовському кордоні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE