Politerno > Тернопільщина > Головко зірвав засідання облради, та коли його дотиснули втік “налагоджувати співпрацю” у Кременець. Подробиці

Головко зірвав засідання облради, та коли його дотиснули втік “налагоджувати співпрацю” у Кременець. Подробиці

  • 22 Серпня, 2023
  • 1862 Переглядів
  • 0

У вівторок, 22 серпня, Михайло Головко спробував перенести сесію Тернопільської обласної ради, однак депутати з цим не погодилися та вирішили приймати рішення, зокрема, пропонують зняти Головка з посади через корупційний скандал.

Сесія обласної ради мала відбутися о 10:00 вівторка. Голова облради Михайло Головко пішов на хитрість й провів формальну реєстрацію депутатів. Офіційна кількість депутатів показала відсутність кворуму, хоча в залі й було значно більше обранців – які не реєструвались. Це означає, що засідання сесії не відбулось. Тож Головко оголосив, що сесію переносять через недостатню кількість депутатів. Він швиденько покинув сесійну залу та не реагував на вигуки депутатів. 

Як відомо, сьогодні депутати Тернопільської облради мали прийняти рішення про заборону ходи прихильників УПЦ МП.

Такі дії голови обурили депутатів, які вирішили не розходитися. Станом на 11:00 у сесійній було 35 депутатів. Цієї кількості достатньо для проведення сесії. Однак через те, що Михайло Голово переніс сесію – її проведення не буде законним. Не працює і система «Віче». 

Перший заступник Головка Володимир Болєщук запропонував провести депутатські збори. В такий спосіб можна буде законно прийняти рішення про заборону ходи моспатріархату на території області, яка, до слова, розпочалась 19 серпня. 

35 депутатів одноголосно підтримали рішення про те, щоб провести збори. Також до порядку денного додали рішення звернутися до Михайла Головка, щоб той скасував своє рішення і сесія відбулася, оскільки для цього є достатня кількість депутатів. 

“За шкірку, звʼязаним чи розвʼязаним треба привести пана Головка і змусимо провести цю сесію. Ми прийшли, а він собі щось вирішив”, – вигукнув хтось з депутатів.

Депутатка Вікторія Кривоніс з “Євросолідарності” закликала колег нарешті відкрити очі та позбавити Михайла Головка посади. Також у своєму зверненні вона закликала зняти з посади і інших чиновників, яких НАБУ підозрює у корупції. 

Група депутатів разом з представниками ЗМІ пішли до кабінету Головка та почали вимагати від нього провести сесію. Спілкуватися при журналістах Головко відмовився. Аргументував це проведенням планового засідання.

Після розмови депутати повідомили, що Михайло Головко не проти проведення сесії.

Тож о 13:00 депутати вже зібралися у сесійній залі, але без голови – Михайла Головка. Перший заступник Володимир Болєщук зачитав розпорядження голови обласної ради про проведення третього пленарного засідання п’ятої сесії сьомого скликання. Також Болєщук зачитав повідомлення пана Головко для депутатів щодо термінового відрядження до Кременця протягом 22-23 серпня з метою налагодження співпраці. Повноваження вести засідання Михайло Йосифович передав Володимиру Болєщуку.

В сесійній залі зареєструвалися 40 депутатів. Згодом обранці таки прийняли рішення про заборону пішої ходи паломників УПЦ МП до Почаївської лаври.

Це рішення одноголосно підтримали 42 депутати.

До порядку денного включили розгляд звернення Ігоря Гайдука, якому НАБУ оголосило підозру в корупції. Він хоче скласти свої повноваження депутата облради. Його звернення підтримали.  

Загалом на сесії розглядають понад 150 питань.

Нагадаємо, 21 серпня напередодні сесії було зірвано засідання президії Тернопільської обласної ради через присутність на ньому звинуваченого у корупції Михайла Головка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE