Politerno > Україна і світ > Ексглава СБУ Херсонщини Криворучко, якого Зеленський назвав зрадником та позбавив звання, фактично числиться у службі

Ексглава СБУ Херсонщини Криворучко, якого Зеленський назвав зрадником та позбавив звання, фактично числиться у службі

  • 29 Серпня, 2023
  • 464 Переглядів
  • 0

Ексочільник СБУ у Херсонській області Сергій Криворучко досі знаходиться на службі попри те, що у 2022 році президент Володимир Зеленський назвав його зрадником та позбавив звання.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні hromadske.

“Я знаходжусь у розпорядженні у голови Служби безпеки України і залишаюся на службі”, – розповів Криворучко ЗМІ, додаючи, що не є предметом кримінальних проваджень, адже “для цього немає підстав”. 

Тим часом радниця очільника служби Альона Семикіна прокоментувала таку заяву ексгенерал, зауваживши, що це “його якась неправильна інтерпретація”. За її словами, Криворучко не є співробітником служби, хоча й числиться там.

“Він не є людиною, прикріпленою до Малюка, це його якась неправильна інтерпретація. Він “в розпорядженні” центрального управління“, – уточнила вона.

Окремо у пресслужбі СБУ згодом додали, що Криворучко наразі формально рахується у лавах СБУ, але відсторонений від будь-яких завдань. Він не має доступу до секретної інформації, не володіє поточними оперативними даними щодо діяльності Служби й не отримує грошове забезпечення.

Як відомо, 1 квітня 2022-го року президент України Володимир Зеленський позбавив звання генералів ексначальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумов та ексглаву УСБУ в Херсонській області Сергія Криворучка. Тоді український лідер пообіцяв, що поступово усі зрадники, які не визначилися, де їхня батьківщина та порушили військову присягу, будуть покарані. 

У розслідуванні Громадського, зокрема, повідомляється, що вранці 26 лютого 2022 року тодішній очільник Харківської СБУ Роман Дудін, нині обвинувачений у державній зраді та самовільному залишенні місця дислокації, отримав наказ від тодішнього очільника СБУ Іван Баканов разом зі спецназом прибути до Києва.

Також у матеріалі зазначається, що за даними ОГП, ексглаву СБУ Івана Баканова не допитували у справах про державну зраду його колишніх підлеглих — ексочільника Харківської СБУ Романа Дудіна та ексочільника СБУ АР Крим Олега Кулініча.

Окремо слід зазначити, що в інтерв’ю “Українській правді” мер Херсона Ігор Колихаєв, який керує містом в умовах окупації, розповів, що мала місце зрада і  розмінування перешийка перед наступом російських військ 24 лютого.

Нагадаємо, 29 серпня НАБУ повідомило, що група із п’яти осіб на чолі з ексмером Одеси організувала схему щодо заволодіння майном КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» вартістю 118 млн грн та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 рр. у розмірі понад 2,5 млрд грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE