Politerno > Україна і світ > Офіс генпрокурора повідомив, що ексглаву СБУ Баканова не допитували у справах про держзраду його підлеглих

Офіс генпрокурора повідомив, що ексглаву СБУ Баканова не допитували у справах про держзраду його підлеглих

  • 29 Серпня, 2023
  • 363 Переглядів
  • 0

Ексглаву СБУ Івана Баканова не допитували у справах про державну зраду його колишніх підлеглих — ексочільника Харківської СБУ Романа Дудіна та ексочільника СБУ АР Крим Олега Кулініча.

Про це йдеться в розслідуванні hromadske «”Контора”: таємниці Івана Баканова». 

Як повідомили в Офісі генпрокурора, Баканов не має статусу свідка у жодному із цих кримінальних проваджень. 

«Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні Б. як свідок не допитувався. Під час судового розгляду вказаного кримінального провадження прокурорами, які підтримують публічне обвинувачення у ньому, у разі необхідності буде вирішене питання щодо виклику та допиту Б. як свідка», — відповіли в Офісі генпрокурора на запит hromadske.

Нагадаємо, ексглаву СБУ в Криму Олега Кулініча судитимуть за держзраду та заволодіння зброєю. За даними слідства, Кулініч (на той час — чинний офіцер з особливих доручень I категорії групи помічників та консультантів керівництва СБУ) співпрацював із ФСБ рф, на початку повномасштабного вторгнення наказав особовому складу покинути місце служби, а пізніше — видав штатну зброю людям, які не мали стосунку до СБУ.

Екскерівнику управління СБУ в Харківській області Роману Дудіну також інкримінують державну зраду. За даними слідства, Дудін незаконно наказав спецслужбовцям покинути територію Харкова, створив умови для здачі росіянам наявної зброї та самовільно залишив місце несення служби.

Своєю чергою, за даними BBC, колишній начальник ГУ СБУ в Криму Олег Кулініч не фігурує у справі про окупацію Херсонської області, колишній голова управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов не фігурує у справі про державну зраду, а ексголову СБУ Івана Баканова слідчі не допитували. 

Як заявило ДБР, в межах розслідування справи ексначальника головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча кримінальних порушень в діях ексглави СБУ Івана Баканова не виявлено.

Нагадаємо, Арсен Жумаділов, який кілька місяців очолював команду реформи закупівель у сфері оборони, очолив Агенцію ресурсного забезпечення армії і сподівається зробити з неї ключового оператора тилового забезпечення ЗСУ, з прозорими тендерами, плануванням і перевіркою якості.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE