Politerno > Україна і світ > Вимагатимемо або повернення грошей, або снаряди: Резніков про зрив поставок для МО польською компанією Alfa на 3,5 млрд грн

Вимагатимемо або повернення грошей, або снаряди: Резніков про зрив поставок для МО польською компанією Alfa на 3,5 млрд грн

  • 29 Серпня, 2023
  • 314 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував розслідування ЗМІ щодо зриву поставок для МО польською компанією Alfa.

Як передає УП, про це він заявив під час пресконференції.

За його словами, польська фірма Alfa справді є однією з іноземних компаній, які підписали контракти з Міноборони.

“Таких фірм багато, і, на жаль, навіть впливові гравці на ринку далеко не всі змогли виконати підписані контракти. Є і українські фірми, які зірвали поставки, і американські”, – сказав міністр.

Резніков наголосив, що вже подано кілька арбітражних позовів проти цієї компанії.

“Ця фірма запропонувала нам інші види снарядів, ми зараз вивчаємо чи вони нам підходять. І далі або будемо доставляти їх, або вимагатимемо повернути передоплату”, – сказав очільник Міноборони.

Резніков також зазначив, що Міністерство вже виграло арбітражний суд проти іншої компанії. Це дає йому надію, що й інші такі спори міністерство виграє.

Міністр також наголосив, що більшою є проблема з українськими спецімпортерами. Бо це державні компанії, у яких цих грошей просто немає. Тому буде йти мова про банкрутство.

Раніше повідомлялось, що Міноборони уклало декілька контрактів на постачання зброї, боєприпасів та спорядження із польською компанією Alfa. Проте та зірвала поставки та має заборгованість понад 3,5 млрд грн.

Попри факти зриву постачань, 25 жовтня 2022 року Міноборони знову замовила Alfa ще 20 тисяч шоломів і 50 тисяч бронежилетів на суму майже 50 мільйонів євро. Цього разу обійшлося без передоплати. Натомість шоломи так і не приїхали в Україну, а половина поставлених бронежилетів не пройшла балістичних випробувань.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск на онлайн-зустрічі з католицькою молоддю Росії 25 серпня 2023 року назвав росіян “нащадками великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності” і закликав їх не відмовлятися від цієї спадщини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE