Politerno > Україна і світ > Екс-міністру оборони Олексію Резнікову дали посаду в Українському інституті майбутнього, очолив оборонну програму

Екс-міністру оборони Олексію Резнікову дали посаду в Українському інституті майбутнього, очолив оборонну програму

  • 13 Квітня, 2024
  • 377 Переглядів
  • 0

Ексміністр оборони України Олексій Резніков став новим директором Безпекових та оборонних програм Українського інституту майбутнього (Ukrainian Institute for the Future).

Про це повідомив співзасновник Українського інституту майбутнього Ігор Ліскі.

“Зараз це самий актуальний напрямок і ми дуже віримо, що саме Олексій Резніков зможе дати свіжий поштовх в сфері оборони і безпеки нашої країни. Чекаємо на ваші ідеї, думки і співпрацю. Обіцяємо новий рівень аналітики, змісту та дискусії”, — написав Ліскі у Facebook.

Чим займається Український інститут майбунього

На сайті УІМ зазначається, що Український інститут майбунього — це незалежний аналітичний центр, що прогнозує зміни у країні та світі та моделює можливі сценарії розвитку подій. Експерти UIF формулюють практичні рекомендації уряду до дій у вигляді доповідей, аналітичних записок, законопроєктів тощо.

Попри те, що інститут заявляє про свою незалежність, до нього причетні українські політики – зокрема, одним із засновників центру є колишній заступник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Антон Геращенко, а одним з його експертів був екс-депутат «Слуги народу» та керівник МВС Денис Монастирський, який загинув у січні 2023 року в авіатрощі на Київщині.

У 2020 році громадська організація «Чесно» повідомила, що «Український інститут майбутнього» приховано агітував за кандидата в мери Львова Ігоря Васюника. Зокрема, рух заявив, що тодішній виконавчий директор та чоловік нардепки від «Слуги народу» Галини Янченко дали коментарі для агітаційної брошури Васюника.

Звільнення Олексія Резнікова з Міноборони – які були причини

Нагадаємо, Олексія Резнікова звільнили з посади міністра оборони України у вересні 2023 року. На його місце призначили Рустема Умєрова. Зазначимо, Резніков обіймав посаду голови Міноборони з 2021 року.

Заяву на звільнення Резніков написав 4 вересня – наступного дня після того, як про рішення замінити міністра оборони у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський. Відставці міністра передували декілька повʼязаних з Міноборони скандалів: перший – із закупівлею закупівлею яєць по 17 гривень, а другий – із закупівлею літніх курток за ціною зимових. Сам Олексій Резніков назвав ці історії надуманими.

Нагадаємо, ексголову Тернопільської ОВА Володимира Труша на його новій роботі у ЗУНУ, підробивши документи, намагаються “відмазати” від призову на службу в ЗСУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE