Politerno > Україна і світ > Псковський аеродром атакували з території РФ, ЗМІ показали момент удару. ФОТО

Псковський аеродром атакували з території РФ, ЗМІ показали момент удару. ФОТО

  • 1 Вересня, 2023
  • 360 Переглядів
  • 0

Керівник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що атака безпілотників на російські військово-транспортні літаки Іл-76 у Пскові вночі 30 серпня була здійснена з території Росії.

Про це Буданов заявив The War Zone.

“Ми працюємо з території Росії (по аеродрому у Пскові – ред.)”, – зазначив Буданов.

Водночас він не уточнив, хто здійснив атаку, співробітники ГУР, чи партизани. Він також відмовився сказати, які саме безпілотники були використані та не назвав їхню кількість.

Оцінюючи бойові пошкодження літаків, Буданов повідомив, що “два були знищені і два отримали серйозні пошкодження”.

На знімках після атаки від Planet Labs видно обвуглені останки двох Candid і двох, на яких, здається, видно пошкодження верхньої частини їхніх фюзеляжів у середній точці літака, де кріпляться крила.

Видання також отримало знімок екрану з інфрачервоної камери одного з безпілотників, який використовувався під час атаки.

Зображення, надане джерелом ГУР, показує безпосередній результат одного з ударів: він влучив у те саме місце, де два літаки зазнали пошкоджень.

Видання припускає, що паливо на борту одного з літаків стало причиною того, що два інших повністю згоріли, але “ми можемо припустити, що ціллю була та ж сама критична зона”.

Видання твердить, що бомби було скинуто з безпілотників, якими керував місцевий “диспетчер”, що відповідає словам Буданова про те, що це був удар, завданий всередині Росії, ймовірно, дуже близько до бази, а не з використанням автономних безпілотників дальнього радіусу дії.

Буданов у Telegram зазначив, що держава-агресор використовувала літаки для перевезення військових вантажів та особового складу повітряно-десантних військ Росії. “Цілеспрямовано були атаковані паливні баки та важлива частина лонжерону крила, які розміщені у верхній частині ІЛ-76”, – підкреслив він.

Російський добровольчий корпус, який воює на боці України, взяв на себе відповідальність за атаку на аеродром у Курській області Росії 27 серпня.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому, підозрюваного в розтраті понад 62 млн гривень під час закупівлі продуктів, запобіжний захід у вигляді застави у 805 тисяч гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE