Politerno > Україна і світ > Блінкен у Києві оголосив допомогу Україні на понад $1 мільярд

Блінкен у Києві оголосив допомогу Україні на понад $1 мільярд

  • 6 Вересня, 2023
  • 331 Переглядів
  • 0

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва відвідав McDonald’s разом із главою МЗС України Дмитром Кулебою

Під час візиту до Києва Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про нову підтримку для України в розмірі 1 мільярда доларів.

За його словами, ця допомога допоможе зберегти та посилити прогрес, що намітився в українському контрнаступі.

До мільярдного пакету увійшла як воєнна, так і гуманітарна допомога, а також підтримка бюджету України.

Зокрема, йдеться про нову поставку Києву зброї з запасів Пентагону, яка складатиметься із компонентів систем протиповітряної оборони, керованих реактивних систем залпового вогню для HIMARS, а також снарядів зі збідненим ураном для танків Abrams американського виробництва, які прибудуть в Україну цієї осені.

Крім того, 100 мільйонів доларів буде скеровано на довгострокову військову підтримку через програму військового фінансування.

«Я зустрівся сьогодні з президентом Зеленським і обговорив довгострокові стійкі заходи безпеки, які забезпечуватимуть постійну допомогу у сфері безпеки та сучасне військове обладнання на суші, у повітрі, на морі та в кіберпросторі, а також навчання та обмін розвідувальними даними. Держдепартамент очолює ці дискусії, які триватимуть у найближчі місяці», – сказав Блінкен.

У Державному департаменті також повідомили, що понад 200 мільйонів доларів з оголошеної суми буде спрямовано на підтримку прозорості та реформ, зміцнення зусиль у сфері боротьби з корупцією, верховенства права та сектору правосуддя.

Гуманітарна частина нової допомоги на суму 206 мільйонів доларів буде спрямована на забезпечення притулком та речами першої необхідності вимушених переселенців.

Ще понад 90 мільйонів доларів гуманітарної допомоги планується передати на розмінування територій, а 300 мільйонів – на підтримку зусиль правоохоронних органів  з відновлення та підтримки правопорядку на звільнених територіях.

5,4 мільйона доларів від конфіскованих активів олігархів будуть передані Сполученими Штатами на підтримку реінтеграції та реабілітації ветеранів.

Нагадаємо, Сполучені Штати оголосили про виділення чергового пакету військової допомоги для України, зокрема, боєприпасів зі збідненим ураном.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE