Politerno > Україна і світ > Окупанти завдали 8 ракетних та понад 50 авіаційних ударів, по Харкову били з “Іскандерів”, п’ятеро людей поранені

Окупанти завдали 8 ракетних та понад 50 авіаційних ударів, по Харкову били з “Іскандерів”, п’ятеро людей поранені

  • 16 Вересня, 2023
  • 370 Переглядів
  • 0

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 8 ракетних та понад 50 авіаційних ударів, здійснив 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 15 приватних житлових будинків, зруйновано ліцей та інша цивільна інфраструктура.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що 10 російських атак ЗСУ відбили на бахмутському напрямку в районі Кліщіївки Донецької області. Ще стільки ж атак вдібито на мар’їнському напрямку. На авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області.

Численних авіаційних, артилерійських та мінометних обстрілів зазнали населені пункти на сіверському, слобожанському, куп’янському, лиманському, шахтарському, запорізькому та херсонському напрямках.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані території. За результатами ведення наступальних (штурмових) дій наші воїни мають успіх в районі Кліщіївки Донецької області.

Вранці 16 вересня окупанти завдали ударів ракетами “Іскандер” по Холодногірському району Харкова, поранено 5 цивільних.

“За попередньою інформацією медиків, поранені 5 цивільних, стан потерпілих – легкий та середній, загрози життю немає.

Екстрені служби ліквідовують наслідки влучань”, – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

Як повідомив Синєгубов, окупанти завдали 5 ударів ракетами С-300 по Холодногірському району міста.

Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що удари по Харкову завдавали з ракетного комплексу "Іскандер К".

"Пошкоджені будівлі, п'ятеро поранених та семиметрова вирва. Росіяни знову калічать цивільних.

Зруйновано стіни, вибиті шибки, а на місці наші працівники вже вилучили фрагменти корпусу, основу крила та механізм керування ракетного комплексу "Іскандер К". Потерпілих доправили до лікарні, це звичайні цивільні", - написав він.

Пізніше Болвінов уточнив, що всього окупанти застосували по Харкову в суботу шість ракет – три "Іскандери К" та три ракети С-300.

Нагадаємо, після ураження ворожого великого десантного корабля і підводного човна в окупованому Севастополі окупанти передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE