Politerno > Україна і світ > У Києві відбулася акція пам’яті Гонгадзе та вбитих українських журналістів

У Києві відбулася акція пам’яті Гонгадзе та вбитих українських журналістів

  • 16 Вересня, 2023
  • 270 Переглядів
  • 0

У суботу, 16 вересня, у Києві в Іллінському сквері відбулась Акція пам’яті засновника “Української правди” Георгія Гонгадзе і всіх вбитих українських журналістів, приурочена до 23-х роковин вбивства українського журналіста.

Про це свідчить сторінка події у Facebook.

Учасники акції, журналісти й правозахисники згадали про внесок Гонгадзе у боротьбу проти агресивної зовнішньої політики Росії, яку та вела проти сусідніх країн протягом багатьох століть, а також про українських та закордонних журналістів, вбитих російськими військами від початку вторгнення на територію України.

На заході говорили в тому числі й про злочини та утиски проти громадянських журналістів, які окупаційна російська влада вчиняє в окупованому Криму та на інших тимчасово непідконтрольних Україні територіях.

Під час акції відбулось відкриття фотовиставки The War Is Not Over Yet про злочини Росії проти медіа та журналістів в Україні після 24 лютого 2022 року.

Довідково: 23 роки тому в ніч з 16 на 17 вересня Гонгадзе був викрадений правоохоронцями в центрі Києва, а пізніше жорстоко вбитий.

Нагадаємо, спецпредставниця США з економічної відбудови України Пенні Пріцкер заявила, що “тепер, щоб Україна отримувала кошти, США висуватимуть умови щодо реформ”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE