Politerno > Україна і світ > Алієв заявив, що після операції в Карабаху Азербайджан відновив суверенітет

Алієв заявив, що після операції в Карабаху Азербайджан відновив суверенітет

  • 20 Вересня, 2023
  • 362 Переглядів
  • 0

У зверненні в середу президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що після “антитерористичних заходів” у невизнаному Нагірному Карабаху Азербайджан відновив свій суверенітет.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на азербайджанське державне агентство АЗЕРТАДЖ.

За словами Алієва, “антитерористичні заходи” Азербайджану в Карабаху за добу виконали всі поставлені завдання, а військові країни “за короткий час на всіх напрямках домоглися значних воєнних успіхів”.

“Було повністю знищено значну частину армії, яка була незаконно розміщена вірменською державою на азербайджанських територіях і досі не була виведена, незважаючи на зобов’язання Вірменії. Була знищена й виведена з ладу військова техніка”, – додав Алієв.

Президент Азербайджану також оголосив про початок процесу роззброєння армії так званого Нагірного Карабаху відповідно до досягнутих домовленостей раніше в середу.

19 вересня Азербайджан заявив про початок “локальних антитерористичних заходів” у невизнаному Нагірному Карабаху. 

Європейський Союз, Франція та Німеччина засудили військові дії Азербайджану, закликавши його повернутися до переговорів про майбутнє Карабаху з Вірменією. Вірменія звинуватила Азербайджан у етнічних чистках та агресії проти “народу Карабаху”.

Нагадаємо, парламент підтримав у першому читанні урядовий законопроект про Державний бюджет №10037. У ньому передбачено, що з 1 жовтня та всі 100% військового ПДФО з місцевих бюджетів та весь дорожній фонд з нового року будуть перенаправлені до центрального бюджету.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE