Politerno > Україна і світ > Вночі ворог обстріляв Херсон та Очаків, в Одесі майже знищено морвокзал і готель, ППО збили 19 “Шахедів” та 11 “Калібрів”

Вночі ворог обстріляв Херсон та Очаків, в Одесі майже знищено морвокзал і готель, ППО збили 19 “Шахедів” та 11 “Калібрів”

  • 25 Вересня, 2023
  • 363 Переглядів
  • 0

У ніч на 25 вересня російські війська вкотре обстріляли Херсон, пошкодили будівлю навчального закладу, вранці вдарили з авіації по Ольгівці та Львовому на Херсонщині та по Очакову в Миколаївській області, в Одесі пошкоджено морський вокзал і припортову інфраструктуру.

Про це свідчать дані голів обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах.

Херсонщина. Цієї ночі ворог обстріляв Херсон. Пошкоджено будівлю навчального закладу. 

На ранок “рашисти” вдарили з авіації по населених пунктах Ольгівка та Львове. Інформація про постраждалих та руйнування встановлюється. 

За минулу добу по області противник здійснив 87 обстрілів (497 снаряди), з них по м. Херсон – 6 обстрілів. 

Російські військові поцілили у райони 23 населених пунктів області; територію та будівлі медичного та навчальних закладів, церкву, об’єкт критичної інфраструктури в Бериславському районі; територію та споруди заводів у Херсоні. 

Також загарбники вдарили з авіації по Бериславу. Зруйновано приватні будинки. Загинула жінка. Її особа встановлюється. Травмований поліцейський 1990 року народження. Також ушкодження різного ступеню отримали 48-річний чоловік та 60-річна жінка. Усі постраждалі доставлені до лікарні. Медики надають їм необхідну допомогу. 

Ще один авіаудар був по селу Львове. Загинув чоловік 67 років. Окупанти завдали чергового удару по середмістю Херсона. Люди, які йшли до магазину, зараз у лікарні. Це чоловіки 80 і 50 років. Медики оцінюють їхній стан як середньої важкості. Ще троє людей, чоловіки віком 54 роки і 81 рік та 41-річна жінка, отримали легкі травми і будуть лікуватися амбулаторно. 

Ворог скинув на місто Херсон дві авіабомби. Однією поцілили по промзоні у Дніпровському районі, іншою – по цивільній інфраструктурі в Корабельному районі. Внаслідок скиду КАБ на одне з підприємств Херсона травмовано людину. Поранення отримала жінка-охоронець 49 років, яка знаходилася на території. У неї легкі ушкодження. Допомога надана на місці.

Всього за останню добу через російську агресію в Херсонській області 2 людини загинули, ще 11 були поранені.

Миколаївщина. Вночі силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині було знищено крилату ракету типу “Калібр”.

У понеділок вранці ворожі артилерійські обстріли фіксувалися м. Очаків Очаківської громади. Минулося без постраждалих. 

Одещина. Вночі “рашисти” атакували область ударними безпілотниками та двома типами ракет. Є влучання. Під ударом опинилася припортова інфраструктура.

“Ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували”, – повідомили Сили оборони Півдня у Telegram.

Також повідомляється, що “Оніксами” росіяни зруйнували зерносховища. 

В нежитловій висотці в Одесі спалахнула пожежа. Її було оперативно ліквідовано.

У місті внаслідок вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками, отримує допомогу в місцевій лікарні. 

Також зафіксовані руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району. 

Дніпропетровщина. Вночі в області через падіння уламків збитого БПЛА виникла пожежа на промисловому підприємстві у Кривому Розі. Вогонь рятувальники загасили. 

Двічі агресор атакував Нікопольський район. З важкої артилерії бив по Покровській сільській та Мирівській громадах. Зайнялася суха трава; полум'я вже приборкали. Понівечено агрофірму та лінію електропередач. Минулося без загиблих і постраждалих. 

У неділю вдень росіяни вгатили по Нікопольському району. Під удар ворожої артилерії потрапила Марганецька громада. Зайнялась суха трава. Пожежу оперативно приборкали рятувальники. Люди не постраждали. 

Запорізька область. За минулу добу "рашисти" здійснили 140 ударів по 23 населених пунктах області. 129 артобстрілів прийшлися по території Левадного, Преображенки, Ольгівського, Чарівного, Червоного, Малої Токмачки, Кам'янського, Павлівки, П'ятихаток та інших міст та сіл на лінії вогню. Ворог атакував БПЛА Гуляйполе, Новоданилівку й Новодарівку, обстріляв з РСЗВ Новоданилівку, Роботине та Полтавку, також зафіксовано 5 авіаударів по Оріхову й Малій Токмачці.

Надійшло 17 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарських споруд та об'єктів інфраструктури. Жителі мирних громад не постраждали. 

Цієї ночі захисники під час ракетної атаки по південних регіонах збили 11 крилатих ракет росіян типу "Калібр" та 19 "Шахедів", повідомили Сили оборони півдня у Telegram.

"І масована, і комбінована атака (росіян – ред.) відбулась цієї ночі. 19 дронів ударного типу "Shahed" були запущені, і всі (вони) знищені силами протиповітряної оборони", - зазначила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, також ворог запустив 12 крилатих ракет типу "Калібр", дві з них були збиті над Миколаївщиною і Кіровоградщиною.

"Дуже потужна і важка була бойова робота. На жаль, внаслідок цієї роботи уламками було пошкоджено і приватні будинки, і загоряння трави ставалося, і, на жаль, відбулось влучання", - наголосила Гуменюк.

Пізніше Сили оборони півдня повідомили, що вночі ворог спрямував по Одещині 19 ударних дронів типу "Shahed-136/131"  та  2 надзвукові ракети "Онікс".

"На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує,  спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували. "Оніксами" зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали", - говориться у повідомленні.

Також внаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали  складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Займалася трава на відкритих територіях.

 Пожежі ліквідовано. Постраждалих не зафіксовано.

Вибуховими хвилями в кількох будинках вибито скло, одна цивільна жінка травмована, їй надано медичну допомогу.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що уряд підготував транзитні коридори для експорту українського зерна до країн, які його потребують.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE