Politerno > Україна і світ > В Одесі військкомат звільняв від служби депутатів та їхніх родичів – ДБР

В Одесі військкомат звільняв від служби депутатів та їхніх родичів – ДБР

  • 6 Жовтня, 2023
  • 357 Переглядів
  • 0

Державне бюро розслідувань викрило злочинну схему видачі так званих “білих квитків” депутатам та їхнім родичам у віськкоматі в Одесі.

Про це йдеться на сайті ДБР.

За даними бюро, схема діяла в Одеському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Один із службовців центру за гроші допомагав зніматись з військового обліку чоловікам призовного віку. Основними клієнтами були місцеві народні обранці та їхнє наближене коло осіб.

За 12 тисяч доларів їм вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Це давало змогу безперешкодно знімати ухилянтів з військового обліку.

Допомагала підшукувати “віп-клієнтів” знайома працівника ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію.

Слідством задокументовано, що за такою схемою ділки допомогли щонайменше 10 віп-ухилянтам стати непридатними для військової служби.

5 жовтня працівники ДБР затримали посадовицю та співробітника Одеського РТЦК та СП під час одержання 12 тисяч доларів оплати за послугу від чергового клієнта.

Затриманим загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, у мережі з’явилися відеокадри з одного з засідань Верховної Ради України, на яких видно, що депутатам дуже весело, вони вправляються в дотепності, генеруючи низькопробні жарти, вправляючись у тюремній лексиці відносно своїх колег та штурхаючись під час розгляду питання про зарплати захисникам України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE