Politerno > Україна і світ > НАБУ підозрює Гладковського-молодшого та ексголову “Укрспецекспорту” у завданні збитків компанії на 13 мільйонів

НАБУ підозрює Гладковського-молодшого та ексголову “Укрспецекспорту” у завданні збитків компанії на 13 мільйонів

  • 6 Жовтня, 2023
  • 476 Переглядів
  • 0

НАБУ та САП 6 жовтня оголосили підозру ексглаві “Укрспецекспорту” та сину експершого заступника секретаря РНБО в організації та зловживанні службовим становищем, що завдало збитків державі на суму майже 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє НАБУ.

Відомо, що йдеться про Павла Букіна та Ігоря Гладковського. У НАБУ повідомляють, що обоє перебувають зараз закордоном.

За даними слідства, Букін, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО України Гладковському, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів – близько 450 тис. доларів США. 

Після того, як “Укрспецекспорту” сплатив всю суму, учасники схеми розпорядились коштами на власний розсуд. Зокрема, орієнтовно 170 тис. доларів США отримав Гладковський.

Під час вчинення злочину екскерівник “Укрспецекспорту” вживав заходів конспірації для приховання власної участі у схемі, а також радив залучати компанії з конкретних іноземних юрисдикцій, які вважав безпечними та такими, що унеможливлять розкриття злочину правоохоронними органами України. 

“Після отримання відповідей на запити про міжнародну-правову допомогу від компетентних органів Об’єднаних Арабських Еміратах та Особливого адміністративного району Китайської Народної Республіки Гонконг детективам вдалося підтвердити реальну вартість поставлених товарів, а також роль та участь відповідних іноземних компаній та їх посадових осіб”, – зазначає НАБУ.

Крім того, за даними правоохоронців, Гладковський є учасником ще одного кримінального провадження щодо одержання 950 тис. грн неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення керівником ДК “Укрспецекспорт”. Цю справу наразі слухають у суді.

Довідково: Букін Павло Юрійович був помічником (на громадських засадах) народного депутата від «Партії регіонів» 6-го скликання від "Партії регіонів" Петра Цюрка (2010-2012 рр.).

2012-2013 роки – Букін був заступником генерального директора ДК «Укроборонпром».

2015-2018 роки - очолював державну компанію з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт".

22 лютого 2018 року президент Петро Порошенко призначив його генеральним директором державного концерну «Укроборонпром».

30 серпня 2019 року президент Зеленський звільнив Букіна з посади гендиректора "Укроборонпрому".

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило злочинну схему видачі так званих “білих квитків” депутатам та їхнім родичам у віськкоматі в Одесі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE