Politerno > Україна і світ > Речник ЦАХАЛ: армія Ізраїлю увійшла до всіх міст на кордоні із Сектором Гази

Речник ЦАХАЛ: армія Ізраїлю увійшла до всіх міст на кордоні із Сектором Гази

  • 7 Жовтня, 2023
  • 543 Переглядів
  • 0

Ізраїльські війська на вечір 7 жовтня вже зайшли до всіх міст на кордоні з сектором Гази та працюють над тим, щоб прочесати кожне з них.

Про це заявив головний речник Армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі, передає Гордон.

Серед них: Сдерот, Софа, Керем-Шалом, Нірім, Назів-Хатара, Нір-Оз, форпост Нахаль-Оз, Хуліт, Нір-Ам, Нір-Іцхак, Беер-Шева, Сде-Ємен, Маген і Урім.

За його словами, чотири ізраїльські дивізії розгортаються на кордоні з сектором Гази, приєднавшись до 31 батальйону, який уже там. Крім того, речник повідомив, що на півдні Ізраїлю все ще тривають бойові дії.

Хагарі також підтвердив що ХАМАС захопила ізраїльтян як заручників у секторі Гази. Він додав, що в боях також були вбиті ізраїльські солдати. Число заручників чи вбитих військових не наводиться.

В Армії Ізраїлю повідомили, що їх наземні та повітряні сили діяли протягом останніх кількох годин у ряді пунктів південного регіону країни та зірвали плани сотень терористів.

Зокрема, ізраїльські літаки завадили двом терористам, які намагалися перетнути огорожу по периметру біля переходу Карні, ще дев’ятьох бойовиків атакували в районі кібуцу Нірім, а ще чотирьох – на КПП Ерез і в кібуці Нір Оз.

Представник Армії оборони Ізраїлю Річард Хехт заявив CNN, що він сподівається, що до кінця суботнього дня в Ізраїлі більше не буде живих терористів.

Разом з тим, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант вирішив поширити режим надзвичайної ситуації на всю територію держави, повідомляє його канцелярія.

Раніше Галант оголосив “особливу ситуацію” в радіусі 80 кілометрів від сектора Газа.

“Особлива ситуація” дозволяє військовому командуванню обмежувати збори і перекривати райони.

Нагадаємо, Міноборони РФ заявило про нібито відбиту атаку української ракети по окупованому Криму, у соцмережах повідомляють про “приліт” у Джанкої.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE