Politerno > Україна і світ > ЦАХАЛ наносить авіаудари по Сектору Гази, ліквідував командира ХАМАСу та готується до наземної операції

ЦАХАЛ наносить авіаудари по Сектору Гази, ліквідував командира ХАМАСу та готується до наземної операції

  • 14 Жовтня, 2023
  • 509 Переглядів
  • 0

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що здійснює “масовані” авіаудари по багатьох об’єктах ХАМАС у Секторі Гази й завершує підготовку до “масштабної наземної операції”.

Про це повідомляє The Times of Israel із посиланням на заяву ЦАХАЛу.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що здійснює “масовані” авіаудари по багатьох об’єктах ХАМАС у Секторі Гази й незабаром надасть більш детальну інформацію про ці удари.

У заяві ЦАХАЛу йдеться про готовність “розширити наступ” шляхом реалізації “широкого спектру наступальних оперативних планів”, які включають “спільну і скоординовану атаку з повітря, моря і суші”.

ЦАХАЛ заявляє, що завершує призов сотень тисяч резервістів, а управління логістики працює над тим, щоб забезпечити війська всім необхідним для наземного наступу.

“Останніми днями засоби, необхідні для ведення бойових дій, були перевезені в місця збору…

Батальйони і солдати ЦАХАЛу розгорнуті по всій країні й готові підвищити готовність до наступних етапів війни, з акцентом на масштабну наземну операцію”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, очікується, що військові почнуть наземне вторгнення в Сектор Гази, але на його масштаби і час проведення можуть вплинути оперативні міркування, оскільки напруженість на північному кордоні зростає.

12 жовтня Армія оборони Ізраїлю опублікувала звернення до жителів Гази з закликом евакуюватися на південь протягом 24 годин задля власної безпеки і попередила, що продовжуватиме удари по терористичному угрупуванню ХАМАС.

Також стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю знищила командира роти спецпідрозділу ХАМАС "Нухба", який керував атакою ХАМАС на ізраїльські громади поблизу сектора Гази на минулих вихідних.

ЦАХАЛ повідомляє, що на основі розвідувальних даних авіацією вбили Алі Каді, командира роти загону спецназу ХАМАС "Нухба".

Уточнюється, що саме він керував атакою на ізраїльські громади поблизу сектора Гази 7 жовтня.

Військові розповідають, що у 2005 році Алі був затриманий після викрадення і вбивства ізраїльських цивільних осіб і був звільнений в рамках обміну полоненими.

Раніше Армія оборони Ізраїля повідомила, що знищила міністра економіки бойовиків ХАМАС Джавада Абу Шамалу.

Нагадаємо, російська армія ризикує втратити свої бойові кораблі, і це перевищує бажання Москви блокувати український експорт Чорним морем, впевнена розвідка Британії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE