Politerno > Україна і світ > Ризик росіян втратити кораблі сильніший, ніж бажання блокувати українські порти – розвідка Британії

Ризик росіян втратити кораблі сильніший, ніж бажання блокувати українські порти – розвідка Британії

  • 14 Жовтня, 2023
  • 371 Переглядів
  • 0

Російська армія ризикує втратити свої бойові кораблі, і це перевищує бажання Москви блокувати український експорт Чорним морем, впевнена розвідка Британії.

ПРо це йдеться у зведенні британської розвідки.

“Ризик подальших військових втрат і жахливих політичних наслідків, якби Росія відверто атакувала торгове судноплавство, скоріш за все, переважить будь-який виграш від спроби змусити блокувати торгівлю в Україні”, – повідомляє розвідка.

За даними відомства, Росія вже подвоїла свою оборонну позицію після літніх ударів по Чорноморському флоту.

Багато престижних об’єктів переведені з окупованого Криму до Новоросійська, зокрема кораблі та підводні човни з крилатими ракетами.

Військово-морські сили повідомили, що російський патрульний корабель “Павло Державін” 13 жовтня був уражений двічі, а окрім нього отримали пошкодження носій крилатих ракет “Буян” та буксир “Ніколай Муру”.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вручив відзнаку тарологу та демонологу Веліару (справженє ім’я Богдан Оріщенко) “Гордість і слава України”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE