Politerno > Україна і світ > Маг і таролог Веліар отримав від Стефанчука орден “Гордість і слава України”

Маг і таролог Веліар отримав від Стефанчука орден “Гордість і слава України”

  • 14 Жовтня, 2023
  • 2140 Переглядів
  • 0

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вручив відзнаку тарологу та демонологу Веліару (справженє ім’я Богдан Оріщенко) “Гордість і слава України”.

Фото відзнаки Оріщенко опублікував на своїй Facebook-сторінці..

У коментарях до допису його запитали, за які заслуги він отримав відзнаку від глави ВРУ.

“Благодійність та допомога ЗСУ”, – відповів Оріщенко.

До цього маг Веліар нібито займався «відспівуванням» РПЦ біля стін Києво-Печерської лаври. Це викликало обурення серед вірян, які вважають, що такі дії є образливими.

На ситуацію зреагувала журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва.

“Руслан Стефанчук вручив орден якомусь тарологу і жерцю. А я думала, що захист МП — то вишка. Виявляється, що ні”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

У коментарях до допису люди висловили своє обурення. Зокрема одна з користувачок зауважила, що задля присвоєння звання Герой України українським захисникам доводиться підписувати петиції.

“Крім усього зашквару всієї ситуації це ще страшно тим, що легітимізує на владному рівні всю цю нісенітницю (маги, мольфари, тарологи, нумерологи) замість того, щоб розвивати в людей критичне мислення”, — написала одна з користувачок мережі.

“Хочу висунути зневагу і ганьбу на адресу всіх тих, хто принижує магів і відьом України, занижуючи нашу роль у боротьбі з російською навалою, нехтуючи нашим подвигом з перших днів війни, коли ми не сиділи на диванах, а пішли й захищали країну інформаційно, публічно, допомагаючи людям, воїнам ЗСУ, волонтерством, а головне — ритуалами на смерть росіян, “кадирівців” (подивіться зараз на Кадирова), на перемогу України. Ганьба, сором і лють!” — відповів на критику Оріщенко.

Також він зробив репост публікації своєї прихильниці Катерини Славської, яка заявила, що Оріщенко спонсорував її благодійний фонд.

Зазначимо, «Гордість і слава України» – це національний благодійний проєкт. Мета – розповісти суспільству та вшанувати незламних, успішних українців, які сьогодні стоять на захисті нашої країни, а також тих, хто своїми добрими справами і конкретними людськими вчинками забезпечують життєдіяльність країни, добробут населення, допомагають ЗСУ та об’єднують націю.

Раніше подібний скандал стався з моделлю Оксаною Волощук, яку у блогерсько-інстаграмному середовищі знають під ім'ям Ксюша Манекен. Їй вручили нагороду «За сприяння військовій розвідці України другого ступеня». Повідомлялося, що її відзначили ще в жовтні 2022 року. Волощук (вона ж – Ксюша Манекен) отримала відзнаку від ГУР за «відмінно виконані поставлені перед нею завдання». Проте що саме робила блогерка – не повідомляється.

Нагадаємо, начальник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис “працював” зі снайперською гвинтівкою під час оборони Києва. Військові ж стверджують, що Денис Єрмак прийшов у ТрО 28 березня, коли стало зрозуміло, що ворога викидають з Київської області. У червні його до себе в розпорядження забрав Кирило Буданов.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE