Politerno > Тернопільщина > За 9 місяців 2023 року бюджет Тернополя отримав 493,6 млн грн військового ПДФО, лише 100 млн витратили на ЗСУ

За 9 місяців 2023 року бюджет Тернополя отримав 493,6 млн грн військового ПДФО, лише 100 млн витратили на ЗСУ

  • 16 Жовтня, 2023
  • 1936 Переглядів
  • 0

За 9 місяців 2023 року коштів від ПДФО з грошового забезпечення, грошових нагород та інших виплат, одержаних військовими, до бюджету Тернопільської міської територіальної громади надійшло у сумі 493,6 мільйонів гривень. У той же час, за даними держслужбовців, за цей рік міська рада витратила на забезпечення військовослужбовців трошки більше 100 мільйонів гривень.

За минулий рік від військового ПДФО до бюджету Тернополя надійшло 449,2 мільйона гривень. Це третина від усього ПДФО за минулий рік.

Про це йдеться у відповіді Тернопільської міської ради на запит голови ГО «Країна рівності і правди» Юлії Мамчак.

Ось що про це пише громадська активістка, одна з організаторів руху “ЗСУ в першу чергу” Ольга Тимошенко на своїй сторінці у Facebook:

“В мене шок, ніяк не вкладається в голові.

Військові досить того що воюють, втрачають здоров’я, а часто навіть життя, хоронять своїх побратимів, не бачать рідних і дітей, скидаються на те, що їм не видає держава, хоч і повинна, то ще й з своїх зарплат фінансують місто. Ганьба!

В Тернополі за цей рік витратили на забезпечення військовослужбовців трошки більше 100 млн. Якщо держслужбовці не брешуть. Підтвердження нема їхнім словам. А ПДФО з зарплат захисників поступило 443 млн. в цьому році.

Держава бере з зарплат військовослужбовців ПДФО (податок на прибуток або на доходи). Воно надходить в місцевий бюджет, а громада вже вирішує куди направити кошти. Тернопільська міська рада робить благоустрій міста, в’їзні знаки, ремонти доріг (щоб прокласти комунікації до новозбудованих будинків за кошт громади, а не забудовників), створює клумби, кладе бруківку в дворах, ремонтує майданчики та інше. На заклики активістів, про недоцільність таких дій і вимогу збільшення фінансування ЗСУ немає адекватних дій – лише бруд, наклепи, маніпуляції.

Питання до мера – якщо б в нас зараз не було війни, то і місто б не змогло функціонувати? Адже ПДФО військових складає третину всього ПДФО, яке поступає в наш бюджет. А ще ж є допомога з-за кордону. Виходить, що війна не закінчиться, бо вона дуже вигідна владі.

Мені соромно, що в Тернополі така влада. Дуже соромно перед нашими захисниками”.

Нагадаємо, за шість місяців 2023 року голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко та його заступники Володимир Болєщук й Ігор Сопель витратили на відрядження майже 143 тисячі бюджетних гривень. Ще понад 332 тисячі бюджетних коштів пішло на відрядження “окремим посадовим особам” виконавчого апарату обласної ради.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE