Politerno > Україна і світ > Серед затриманих представник УПЦ МП, – СБУ про арештоване в Іспанії “скіфське золото”

Серед затриманих представник УПЦ МП, – СБУ про арештоване в Іспанії “скіфське золото”

  • 24 Жовтня, 2023
  • 403 Переглядів
  • 0

Учасників банди, які намагались незаконно реалізувати в Іспанії цінні українські артефакти, нейтралізували в результаті співпраці СБУ, БЕБ та поліції Королівства Іспанії.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

“У результаті міжнародної спецоперації у Мадриді затримано п’ятьох учасників банди, які намагались незаконно реалізувати українські артефакти. Серед затриманих – представник УПЦ МП з України.

Під час слідчих дій у зловмисників вилучено 11 викрадених золотих предметів культурної спадщини нашої держави на суму понад 60 млн євро.

Мова йде про дорогоцінні предмети VIII-IV століть до нашої ери, у тому числі золоті сережки, кулон, чокери та пектораль”, – заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

 

За даними слідства, фігуранти нелегально вивезли артефакти з України до Євросоюзу у період 2014-2020 років.

Потім зловмисники намагались “легалізувати” викрадені культурні цінності під виглядом їх придбання іноземними колекціонерами з подальшим перепродажем на чорному ринку.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинні дії фігурантів і затримали їх “на гарячому” під час перевезення українських артефактів.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

На вилучені старожитності накладено арешт і отримано висновок експертів, що вони належать до культурної спадщини України.

 

Крім того, тривають комплексні заходи для встановлення місцезнаходження всіх українських артефактів “Скіфського золота”, які були викрадені з території нашої держави, зазначають в СБУ.

Нагадаємо, мільярдер Ілон Маск вважає, що військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости у Третю світову війну, тож США краще налагодити відносини з РФ і схиляти Україну до припинення вогню.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE