Politerno > Україна і світ > ЗСУ переробили американські ракети для F-16 на “саморобну ППО” – FT

ЗСУ переробили американські ракети для F-16 на “саморобну ППО” – FT

  • 24 Жовтня, 2023
  • 319 Переглядів
  • 0

Україна переробила американські ракети AIM-9 Sidewinde для західних винищувачів на ракети класу “земля-повітря”.

Про це повідомляє Financial Times.

“Нещодавнім успіхом стало переобладнання надлишкових американських ракет класу “повітря-повітря” AIM-9 Sidewinder на ракети класу “земля-повітря”, що є критично необхідним, оскільки Росія продовжує здійснювати атаки на міста, розташовані далеко від лінії фронту”, – пише FT.

Це підтвердив виданню високопоставлений український посадовець: “Ці ракети (AIM-9, які поставили в Україну – FT) не працювали.

“…Ми їх полагодили. Ми знайшли спосіб запускати їх з землі. Це свого роду саморобна протиповітряна оборона”, – цитує видання українських військових.

Посадовець вважає, що ці перероблені снаряди допоможуть “пережити зиму”, коли Росія бомбардуватиме енергетичну інфраструктуру України. Водночас він наголосив, що це не є довгостроковим рішенням.

За його словами, це одна з низки подібних ініціатив, коли старі матеріали, які американські військові вважають надлишковими, перетворюються на озброєння, яке на часі.

“У нас є узгоджена схема, коли ми беремо щось застаріле і робимо з нього щось інше”, – сказав він.

Довідково: AIM-9 Sidewinder – американська ракета класу “повітря—повітря” ближнього радіуса дії, розроблена в середині 1950-х років. Більшість модифікацій AIM-9 оснащено інфрачервоною системою самонаведення. З 1955 року випущено понад 200 000 ракет, що робить AIM-9 однією з наймасовіших ракет класу “повітря—повітря” в історії.

Нагадаємо, учасників банди, які намагались незаконно реалізувати в Іспанії цінні українські артефакти, нейтралізували в результаті співпраці СБУ, БЕБ та поліції Королівства Іспанії. Серед затриманих – представник УПЦ МП з України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE