Politerno > Україна і світ > У Польщі на посаду прем’єр-міністра розглядають двох кандидатів

У Польщі на посаду прем’єр-міністра розглядають двох кандидатів

  • 26 Жовтня, 2023
  • 386 Переглядів
  • 0

Президент Польщі Анджей Дуда після консультацій із політичними партіями, які пройшли до нового Сейму, заявив, що на пост прем’єр-міністра є два серйозних кандидати, і назвав дату першого засідання нового складу парламенту.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на TVN24.

“Сьогодні ми маємо двох серйозних кандидатів на посаду прем’єр-міністра, дві політичні групи, які претендують на парламентську більшість”, – йдеться у повідомленні.

Дуда назвав такими кандидатами Дональда Туска від опозиції та чинного прем’єра Матеуша Моравецького. 

Дуда зазначив, що “це нова ситуація в наших демократичних стандартах – і я маю це враховувати”, адже партія, яка набрала найбільшу кількість голосів на виборах, зіткнулася з коаліцією опозиційних партій у Сеймі, які матимуть більшість.

Попри заклики опозиції розпочати роботу Сейму якомога раніше, Дуда не дослухався до них.

Він сказав, що термін роботи нинішнього парламенту ще триває, а він не бачить підстав скорочувати конституційний чотирирічний строк його повноважень.

Тому перше засідання нового складу Сейму Дуда вирішив призначити на 13 листопада. 

Польські ЗМІ, анонсуючи звернення Анджея Дуди в четвер, повідомляли, що президент не оголошуватиме імені єдиного претендента на пост глави уряду. 

Переважна більшість громадян Польщі вважає, що президент Дуда повинен доручити формування уряду кандидату, якого оберуть опозиційні партії та блоки.

Нагадаємо, до Москви прибули член політбюро палестинського руху ХАМАС Абу Марзук із делегацією, а також заступник міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE