Politerno > Україна і світ > Ізраїль розширив територію операцій в Секторі Гази та розкритикував резолюцію ООН щодо припинення вогню

Ізраїль розширив територію операцій в Секторі Гази та розкритикував резолюцію ООН щодо припинення вогню

  • 28 Жовтня, 2023
  • 359 Переглядів
  • 0

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що ізраїльські сухопутні війська “розширюють свої наземні операції” ввечері 27 жовтня і посилять повітряні удари в секторі Гази. 

Про це повідомляє Times of Israel.

“За останні години ми збільшили кількість атак у Газі. Повітряні сили широко атакують підземні цілі та інфраструктуру терористів.

У продовження наступальної діяльності, яку ми проводили останніми днями, сьогодні ввечері наземні сили розширюють наземну активність.

ЦАХАЛ потужно працює в усіх вимірах для досягнення цілей війни”, – зазначив Хагарі.

Хагарі наголосив, що повітряні атаки були спрямовані на тунелі ХАМАС та інші цілі.

Зазначається, що протягом останніх двох днів піхота і танки ЦАХАЛу проводили обмежені рейди в Сектор Гази.

Хагарі додав, що ЦАХАЛ продовжить наносити удари по Газі і прилеглим районам на півночі Гази, і знову закликає палестинців евакуюватися на південь сектора.

У розмові з телеканалом ABC News. високопосадовець США інтерпретував сьогоднішні дії Ізраїлю як “обмежене вторгнення”, а представник армії Ізраїлю заявив, що розширення операцій не є офіційним початком наземної операції у секторі Газа.

Своєю чергою міністр закордонних справ Елі Коен засудив “негідну” резолюцію, прийняту Генеральною Асамблеєю ООН, яка закликає до припинення вогню в Газі на тлі триваючої війни, спричиненої нападом ХАМАС на південь Ізраїлю 7 жовтня.

“Ізраїль має намір ліквідувати ХАМАС так само, як світ мав справу з нацистами та ІДІЛ”, – заявив Коен.

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки заявили, що спецслужби РФ підготували інформаційну атаку проти міністра оборони України Рустема Умєрова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE